Wat doet de ANWB Fietsverlichtingsactie?

Fietsverlichtingsacties door het land

ANWB zet zich in voor veiliger verkeer en vindt goed verlichte fietsen daarom belangrijk. In 2012 is gestart met het maatschappelijk programma de ANWB Lichtbrigade. Vanaf dit jaar is de naam ANWB Fietsverlichtingsactie. Bij basisscholen worden tijdens het verkeersprogramma Streetwise bij 600 basisscholen fietscontroles gedaan.

Bij middelbare scholen, verenigingen en ANWB- winkels organiseren we met de hulp van vrijwilligers verschillende acties door het hele land. Tijdens de acties worden een aantal essentiële punten aan fietslampjes gecontroleerd middels een checklist. Samen met  alle vrijwilligers zetten we het belang van goede fietsverlichting en het nut van zien en gezien worden weer op de kaart.

Wat houdt een fietsverlichtingsactie in?

Deelnemers krijgen na hun aanmelding een toolkit toegestuurd met daarin alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. De toolkit bevat checkkaarten, lampensetjes, reflectoren, batterijen en gereedschappen. Vrijwilligers controleren vervolgens de fietsverlichting en repareren deze als het nodig is. Daarnaast worden ook de remmen, de zadelhoogte en het bandenprofiel gecontroleerd. Deelname aan de Fietsverlichtingsactie wordt gepubliceerd op onze website zodat iedereen die is geïnteresseerd kan langskomen voor een fietscontrole. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het fietsverkeer veiliger wordt!