Wintersport Val d’Anniviers

Val d’Anniviers ligt in Wallis. De dorpen Zinal, Vercorin, Saint-Luc, Grimentz en Chandolin horen bij Val d’Anniviers. Chandolin is ondanks de hoogte van bijna 2000 meter het hele jaar bewoond. Hier is het dorp één van de weinigen van in Europa.

Val d’Anniviers is een zijdal met veel cultuur. Zo zijn bijvoorbeeld de Walliser koegevechten kenmerkend. Zinal is een echt bergbeklimmersdorp en ligt aan de voet van toppen met een hoogte van 4000 meter. U heeft één skipas nodig in het skigebied. Snowboarders vinden ook een ruim aanbod in Val d’Anniviers.

Pistes Val d’Anniviers

De meeste pistes in dit skigebied zijn gemiddeld, hiervan zijn er namelijk 120. Verder zijn er 70 makkelijke en 45 moeilijke. In totaal bestaan de pistes uit 235 kilometer. Er zijn in totaal 43 liften. Over het algemeen zijn de pistes sneeuwzeker. Elk niveau kan goed terecht in Val d’Anniviers.

Plaatsen in Val d’Anniviers

De dorpen liggen tussen de 1200 en 2000 meter hoogte. Doordat dit een groot verschil is, heeft elk dorp zijn eigen karakter. Chandolin heeft het grootste skigebied, maar Grimentz is juist weer een oud boerendorpje. St. Luc zit hier eigenlijk tussen in. Zinal is het dorp met de meeste activiteiten en Vercorin biedt veel rust. Kortom, voor iedereen is er een geschikt skidorp in Val d’Anniviers.

Webcams Val d’Anniviers

Bekijk hier webcambeelden van Val d’Anniviers

Skipas Les Val d’Anniviers

Les Quatre Vallées 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 343,- € 69,-
Kinderen € 171,50 € 34,50


> Bekijk hier de wisselkoers van de Zwitserse frank.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Zwitserland
Wintersport Zwitserland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Zwitserland

Skivakantie Zwitserland