Wintersport Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées ligt in Wallis, het Franstalige gedeelte van Zwitserland, met plaatsen als Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz, Thyon en Verbier. Het is een aaneengesloten gebied en daardoor één van de grootste van Zwitserland. De pistes bevatten ongeveer 350 kilometer helling. Er zijn heel veel variërende pistes. Twee steile afdalingen zijn gelegen op de Mont Gelé.

Mont Fort is een gletsjer van ruim 3000 meter. De route hier van af is vijftien kilometer lang en het is één van de mooiste pistes in de Alpen. Het seizoen loopt van december tot april als het om de pistes gaat. Op de gletsjer kan men ook in de zomer terecht. Als je wilt langlaufen kun je dat goed in dit gebied doen.

Pistes Les Quatre Vallées

De mogelijkheden in Les Quatre Vallées zijn met meer dan 400 kilometer aan pistes onbeperkt. De pistes zijn erg gevarieerd. Kinderen tot en met zes jaar skiën gratis. Beginnelingen skiën over het algemeen alleen op de lage stukken van het dal bij La Tzoumaz en Verbier. Er zijn veel off-piste mogelijkheden in Les Quatre Vallées. Ook is er twintig kilometer aan langlaufloipen, waaronder zelfs een verlichte loipe. Deze kun je vinden rond het meer van Champex-Lac.

Plaatsen in Les Quatre Vallées

In Les Quatre Vallées zijn vijf kernplaatsen. Elke plaats is er in geslaagd om zijn eigen unieke karakter te behouden. Je kunt kiezen tussen het internationale Verbier, het natuurlijke La Tzoumaz, het kindvriendelijke Nendaz, het gezellige Veysonnaz of het originele Thyon.

Webcams Les Quatre Vallées

Bekijk hier webcambeelden van Les Quatre Vallées

Skipas Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 343,- € 69,-
Kinderen € 171,50 € 34,50


> Bekijk hier de wisselkoers van de Zwitserse frank.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Zwitserland
Wintersport Zwitserland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Zwitserland

Skivakantie Zwitserland