Wintersport Jungfrau Region

In de Jungfrau Region vindt u onder andere het authentieke drop Grindelwald. Ook het First gebied, uitermate geschikt voor gezinnen, ligt in het skigebied. Het grotere gebied Kleine Scheidegg – Männlichen ligt aan de andere kant van het dal. Meer dan veertig procent van de skipistes is uitgerust met sneeuwkanonnen. Als u meer van wandelen houdt, kunt u in de Jungfrau Region genieten van honderd kilometer winter wandelpaden. Ook zijn er talloze rodelbanen, waaronder de langste van de Alpen. 

Doordat het skigebied aan de voet van de bergen ligt is het te bereiken met een tandradtrein of verouderde gondelbaan. De Eiger, Mönch en Jungfrau zijn hier te bewonderen. Recentelijk zijn veel stoeltjesliften vernieuwd. De wachttijden zijn hierdoor verminderd wat een groot voordeel is. Het eten in de Jungfrau Region is erg goed. Ook is er wat après-ski. Vooral het snowpark ‘White Elements’ biedt uitdagingen aan snowboarders en freestylers. Nadeel van dit skigebied is de prijs. Een skipas voor een week kost al gauw €220,-.

Pistes Jungfrau Region

De pistes zijn over het algemeen niet heel lastig, maar door de aanwezigheid van een aantal zwarte pistes kunnen ook betere skiërs goed terecht. De drie regio's Grindelwald-First, Kleine Scheidegg-Männlichen en Mürren-Schilthorn bieden samen een totaal van 213 kilometer aan gevarieerde pistes. Het uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau is verbazingwekkend vanuit alle skigebieden.

Plaatsen in Jungfrau Region

De dorpen in de Jungfrau Region zijn: Grindelwald, Wengen, Mürren, Lauterbrunnen, Gimmelwald, Stechelberg en Isenfluh.

Webcams Jungfrau Region

Bekijk hier webcambeelden van de Jungfrau Region

Skipas Jungfrau Region

     
Jungfrau Region 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 318,50 € 66,-
Kinderen € 159,- € 33,-


> Bekijk hier de wisselkoers van de Zwitserse frank.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Zwitserland
Wintersport Zwitserland: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Zwitserland

Skivakantie Zwitserland