Leukste wandelroute door Stockholm

De strandboulevard, de bootjes richting de scheren, een ‘levend scheepvaartmuseum’ en een tochtje met de veerboot maken deel uit van deze waterwandeling. Een heerlijke wandelroute door een van de mooiste steden ter wereld: Stockholm.

Stockholm - stad op het water 

Vanaf de Nybroplan wandel je over de Strandvägen. Dat is waar de boten afvaren naar de scheren, de eilandjes waar veel Zweden op mooie zomerdagen naartoe trekken. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het eiland Djurgärden met het Nordiskamuseet, het eerste doel. Je kunt er ook met de tram naartoe gaan. 

Door het park achter het museum gaat de tocht naar het Vasamuseet en langs het water richting Grönalund, waar je met het Djurgärdenveer naar het eiland Skeppsholmen oversteekt. Houd je daar rechts aan, dan kom je een ‘levend scheepvaartmuseum’ tegen: aan de kade liggen goed onderhouden historische schepen, die voor een deel in gebruik zijn als woonboot. 

Aan de overkant van de Skeppsholmsbron komt de barokke pracht van het slot en de Storkyrkan in zicht. Wanneer je het zeilschip Af Chapman bent gepasseerd, de populairste jeugdherberg van Stockholm (en ‘s zomers met café aan dek), dan heb je je rondje om Skeppsholmen bijna voltooid. 

Bij de aanlegsteiger Skeppsholmen neem je de veerboot naar Slussen (meestal via AllmännaGränd/ GrönaLund). Ben je rond het vestingeiland Kastellholmen gevaren, dan openbaart zich, terwijl de boot richting stad tuft, een overweldigend panorama.

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Stockholm

Een stedentrip naar Stockholm boeken

Wil je Stockholm met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 4 stedentrips Stockholm

Speciaal voor jou geselecteerd