Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Wild spotten in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika fluit, brult of wriemelt er altijd iets langs de weg. Zorg dat je verrekijker en camera binnen handbereik liggen, want dat eerste luipaard of die wilde olifant wil je niet missen!

Addo Elephant Park

Meer dan 400 olifanten wonen er in dit wildpark (164.000 ha groot). Daarnaast leven hier ook onder andere hyena’s, leeuwen, zebra’s, jakhalzen en kudu’s. Vogelliefhebbers kunnen hier prachtige vogels zien als de Kaapse Buulbuul en de emerald honingzuiger.

Je kunt met je eigen auto door dit park rijden, een unieke ervaring, maar je kunt ook met een gids mee. Voor de ‘vleeseters’ zoals leeuwen is het aan te raden vroeg het park in te gaan, dan jagen ze. Olifanten zijn uitslapers, zij gaan pas rond de middag eten en drinken. Met een kaartje kun je de hele dag vertoeven in het park, dus je kunt tot het donker wordt in het park blijven. De hekken sluiten om 19:00 uur.

Springbokken

De springbok is een antilope en het nationale dier van Zuid-Afrika. Het diertje dankt zijn naam aan de sprongen die het maakt (op zijn vier poten!) om aanvallers af te schudden of om indruk te maken op de wijfjes. Je komt de springbok vooral tegen in de droge binnenlanden (Karoo), maar ook in cafés in Kaapstad. Het nationale rugbyteam heet namelijk De springbokken. Rugby is samen met cricket de meest populaire sport in Zuid-Afrika. Grote kans dat je tijdens je rondreis in Zuid-Afrika kreten als ‘Go Bokke, go’ tegenkomt.

De Struisvogelfarm

Het stadje Oudtshoorn wordt ook wel de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld genoemd. Eind 19de-eeuw waren struisvogelveren in Europa erg in de mode. De struisvogelboerderijen maakten overuren, het waren gouden tijden voor de inwoners van Oudtshoorn. Twee struisvogels waren in die tijd 1 kilo goud waard. Later stortte de markt in en gingen de boeren ook andere onderdelen van de struisvogels exporteren zoals vlees en eieren. Let op: niet alles is voor consumptie!

Biltong

Intrigerende naam, nietwaar? Overal in Zuid-Afrika zie je winkels die Biltong verkopen. Maar wat is het? Het blijkt een hartige snack uit Zuid-Afrika te zijn. Droog vlees, gezout en gekruid. De kruiden bestaan uit peper, korianderzaadjes en er zit ook een scheutje azijn en worcestersaus door. In de buitenlucht wordt het vlees vervolgens gedroogd. Toen de Boeren de binnenlanden van Zuid-Afrika gingen verkennen (19e eeuw), namen ze deze snack mee voor onderweg.

Rondreizen Zuid-Afrika boeken bij ANWB

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Zuid-Afrika met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij de ANWB. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Bekijk de Zuid-Afrika camperreizen van Travelhome

Speciaal voor jou geselecteerd

Huur een auto met ledenvoordeel
Nu€10,-korting

Huur een auto met ledenvoordeel

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.