Welke ski past bij mij?

Stap 1 - Wees eerlijk naar je zelf

Een goede zelfbeoordeling over je technische vaardigheden en de fysieke mogelijkheden is misschien wel het belangrijkste en direct ook het moeilijkste. Veel skiërs hebben het gevoel dat ze als een World Cup skiër naar beneden komen, maar dat is niet altijd het geval. Bovendien is het eigen gewicht een belangrijke factor.

Stap 2 - Welke type skiër ben ik?

Hieronder een aantal typeringen:

Type 1

Een beginnende skiër of iemand die plezier zoekt op een gemiddeld niveau.

  • Prijsbewust
  • Skiet op een rustig tempo
  • Gedrifte bochten 

Jouw categorie: Allround

Type 2

Plezier skiër met een gemiddelde tot goede controle.

  • Skiet met een gemiddeld tot hoog tempo
  • Afwisseling tussen de gedrifte en gesneden bochten
  • Liever een fijne dag rustig rondcruisen dan een lange dag knallen.

Jouw categorie: Allround Unlimited

Type 3

Gevorderde tot zeer sportieve skiër.

  • Beschikken over een goede tot zeer goede techniek
  • Voorkeur voor gemiddelde tot hoge snelheden
  • Met gemak een gecarvde bocht neerzetten
  • Graag een lange dag skiën, waarin verschillende sneeuwcondities veranderen

Jouw categorie: Sport Performance

Type 4

Zeer sportieve skiër.

  • Beschikt over een uitstekende techniek
  • Graag alles op een hoog tempo
  • Skiet het liefst alles op de strakke knalharde piste 

Jouw categorie: Race

Type 5

Een gevorderde en sportieve skiër.

  • Beschikt over goede tot zeer goede techniek
  • Skiet graag op steile hellingen, ook buiten de piste
  • Zowel gesneden als gedrifte bochten

 

Jouw categorie: Allmountain

 

 

Stap 3 - Lees!

De ANWB Skitest 2017 helpt je een gefundeerde keuze te maken. Heb je de kans de modellen van je keuze in de sneeuw uit de proberen is natuurlijk perfect.

Ski's kopen

Ben je van plan om ski's te kopen? Een aantal ski's uit de skitests is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

Nog geen wintersportvakantie geboekt?

Bekijk ook eens de wintersportvakanties van onze reisdochter Pharos Reizen.