Sport Performance Short Turn ski's - Skitest 2018

Een Sport Performance ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Zowel voor de fabrikanten als de eindgebruiker is dit een belangrijke groep.

De 13 beste Sport Performance Short Turn ski's van 2018

De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die echter niet doorlopend het uiterste vergen van zichzelf en het materiaal. De radius ligt over het algemeen tussen de 14 en 17 meter en hiermee zijn de ski’s geschikt voor korte en lange bochten. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan zoals je ook in de Race modellen ziet, alleen meer afgestemd op een ontspannen gebruik. De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Het zijn echte alleskunners voor op de piste. Voor op de piste zijn dit universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Atomic Redster S7

De Redster S7 is een ski die een glimlach op je gezicht tovert. Je hoeft maar aan de volgende bocht te denken of de ski stuurt ‘m al in. Deze ski is ongelofelijk dynamisch en heeft geweldige kantengrip. De Redster is perfect voor skiërs die op zoek zijn naar een ski die niet al teveel kracht nodig heeft. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Redster S7 is te koop bij: OutdoorXL.

2. Croc ski Race SL

De Croc Race SL is een echte racelat. Normaal gesproken past deze ski beter in de slalomcategorie, maar daar zitten de wedstrijdski’s al. Deze ski is dan ook niet bepaald geschikt voor skiërs die op zoek zijn naar een ski met comfort, maar wel voor degenen die een hele sportieve ski willen met geweldige stabiliteit. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Speed Zone 10Ti

De Dynastar Speed Zone 10Ti spreekt voornamelijk skiërs aan die op zoek zijn naar comfort. Deze ski scoort goed bij zowel gesneden als gerutschte korte en middellange bochten. Ook op snelheid houdt de ski een geweldige stabiliteit. Zwaardere skiërs moeten deze ski wel wat langer nemen. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Elan SL Fusion

De Elan SL Fusion is uitgerust met de nieuwe Arrow technologie en voldoet aan alle verwachtingen die in deze categorie gesteld worden. De ski stuurt heel makkelijk in en zowel met korte als middellange bochten skiet de Elan zeer goed. De grip is vergelijkbaar met die van een slalomski, maar veel vergevingsgezinder! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Fischer RC Curv DTX

De Fischer RC Curv DTX is een ski waar korte snelle bochten het handelsmerk zijn. Dankzij de brede tip presteert de ski ook goed in wat meer verspoorde sneeuw. De Fischer skiet erg comfortabel, maar je kunt ‘m ook op z’n staart trappen. De ski is dus niet alleen geschikt voor wintersporters die graag een comfort-ski willen, maar ook voor de wat zwaardere skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Goodboards Crux

De Crux van Goodboards is een van de verrassingen in deze categorie. Hij skiet geweldig op de kant en doet het geweldig in alle bochten, zonder uit te breken. Het meest in het oog springend is de sportiviteit, waardoor je echt een geweldig carve-gevoel krijgt. Een ideale ski voor individualisten.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Head Supershape Magnum

De Head Supershape Magnum is een ski die aan alle eigenschappen van deze categorie voldoet. Met uitstekende carve en rutsch eigenschappen is dit een ski die speels kan zijn, maar  ook heel veel zekerheid biedt. De Supershape Magnum is wel een ski die wat techniek en concentratie van je vraagt!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head Supershape Magnum is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

8. K2 Turbo Charger

De Turbo Charger van K2 is terug van weggeweest. Dit is een ski die extreem makkelijk instuurt, onder andere door z’n brede tip. Op de kant geskied is de Turbo Charger zeer stabiel. Wat met name opvalt bij deze ski is de geweldige grip op ijs. Een echte fun-ski voor een hele brede doelgroep!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De K2 Turbo Charger is te koop bij: OutdoorXL.

9. Nordica Dobermann Spitfire Pro

De Nordica Dobermann Spitfire Pro doet z’n naam eer aan. De ski is pittig, sportief en zeer stabiel. De Dobermann doet alles goed, zowel op lage als hele hoge snelheden. Dit is zonder twijfel een van de beste ski’s van de categorie die je ook rustig kunt kiezen wanneer je wat zwaarder bent!

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Rossignol Hero Elite HP

Ben je een fan van korte bochten, dan ben je bij de Rossignol Hero Elite HP aan het juiste adres. Al bij de minste druk op de tip stuurt de ski al in en de ski voelt zeer lichtvoetig aan, waardoor je heel makkelijk van bocht wisselt. Ook de kastengrip is goed. Een ski voor wat lichtere, maar sportieve skiërs. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Stöckli Laser SC

Over de Stöckli Laser SC zijn alle testers eensgezind: de ski scoort top in alle soorten bochten, is goed gedempt en zeer stabiel en tovert een glimlach op je gezicht. Deze geniale alleskunner is een wat hardere ski, maar je kunt er zowel rustig op skiën als echt gas op geven!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Stöckli Laser SC is te koop bij: OutdoorXL.

12. Völkl Code S

Over de Völkl Code S zijn alle testers enthousiast. Zelfs bij de zwaardere testers ligt de ski als een huis in de sneeuw. Hij blinkt niet alleen uit in korte, maar ook in middellange en lange bochten. Dit is een ski met een extreem groot inzetbereik. Ook een goede ski voor skileraren.

Bekijk de testresultaten van deze ski

13. Vist Settantatre 167

Een ski van Vist moet je een beetje begrijpt. Ook de Settantatre heeft veel concentratie, techniek en kracht nodig, maar wanneer je dat er instopt dan krijg je er de kwaliteiten van een Ducati voor terug. Hij is stabiel en wil vooral hard (door de bocht). Een ski voor technisch goede skiërs die een echte racebak zoeken.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Sport Performance Long Turn ski's
Sport Performance Lady ski's

Bekijk de hele Skitest 2018