Sport Performance Long Turn ski's - Skitest 2018

Een Sport Performance Long Turn ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Zowel voor de fabrikanten als de eindgebruiker is dit een belangrijke groep.

De 11 beste Sport Performance Long Turn ski's van 2018

De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die echter niet doorlopend het uiterste vergen van zichzelf en het materiaal. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan, maar meer afgestemd op een ontspannen gebruik. De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Het zijn echte alleskunners voor op de piste. Voor op de piste zijn dit universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Atomic Redster X9

De nieuwe Redster X9 van Atomic overtuigt over de hele linie. Hier komen slalom- en reuzenslalomeigenschappen bij elkaar! De ski heeft een uitstekende demping en stabiliteit op snelheid. Met name in korte en middellange bochten presteert de Redster X9 uitstekend. Een ski voor sportieve skiërs die af en toe écht het gas willen intrappen. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Redster X9 is te koop bij: OutdoorXL.

2. Blizzard Quattro RS

De Quattro RS van Blizzard is een ski die goed presteert in de gesneden middellange en lange bochten. De demping en de kastengrip zijn zeer goed. Dit is duidelijk een voor skiërs die wat sportiever willen afdalen en dan met name met gesneden bochten, want gerutschte bochten gaan niet zo makkelijk. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Croc ski Race GS

De Croc Race GS is een ski die misschien beter in de reuzenslalom categorie past. Dit racekanon ligt zeer stabiel in de bocht en heeft een geweldige kantengrip, maar kost wel veel energie om te skiën. Niet bepaald een sport performance ski, wel een ski voor echte racers. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Dynastar Speed Zone 12Ti Konect

Deze ski van Dynastar presteert zeer goed in alle soorten bochten en voldoet eigenlijk precies aan alle eisen die in deze categorie gesteld worden. Met name de korte bochten skiet de Dynastar zeer levendig. Veel kracht heb je niet nodig om ‘m te skiën, maar hij is wel stabiel op snelheid. Een zeer veelzijdige ski, die je zowel sportief als rustig cruisend kunt skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Speed Zone 12Ti Konect is te koop bij: Daka.

5. Fischer RC4 The Curv GT

De Fischer RC 4 The Curv GT voldoet moeiteloos aan alle eisen die in deze categorie gesteld worden. Alle soorten bochten zijn eenvoudig te skiën en ook de overgangen tussen carven en rütschen gaan vlekkeloos. Deze ski geeft veel vertrouwen en is voor zowel rustige als meer sportieve skiërs een aanrader! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Fischer RC4 The Curv GT is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

6. Head Supershape i.Speed

De Head Supershape i.Speed is een ski met geweldige carve eigenschappen! De ski ligt goed stabiel op iedere snelheid en in alle piste condities, maar heeft die snelheid ook wel nodig om het volledige potentieel te benutten. Toch kun je er ook wat rustiger mee skiën. Een ski waarop je echt gas kunt geven!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head Supershape i.Speed is te koop bij: OutdoorXL.

7. K2 Super Charger

De K2 Super Charger is zeer licht te sturen, met geweldige carve en rutsch eigenschappen. Daarnaast ligt de ski goed stabiel en is hij zonder al teveel kracht goed te skiën. Het is een vergevingsgezinde ski die zich ook op hoge snelheid en harde pistes goed houdt. Een leuke ski voor de hele dag! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De K2 Super Charger is te koop bij: OutdoorXL.

8. Kästle MX 84

Deze Kästle MX 84 wordt door de ene helft van de testers als een echte allmountain ski gezien, de andere helft juist als een echte pisteski. Hij is stabiel op tempo, goed gedempt en behoorlijk sportief. Het is wel een ski waar je veel kracht in moet stappen. Een sportieve ski met allmountain ambities! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Nordica Dobermann Spitfire RB

De Nordica Dobermann Spitfire RB is een ski met een racekarakter. Hier komt slalom en reuzenslalom samen. De ski voelt zich echt thuis in lange en middellange bochten en geeft je volledige controle, ook op harde pistes. Dit is wel een ski waar je flink wat kracht in moet stoppen, maar je krijgt er dan wel veel voor terug!

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Salomon X-Race SW

De Salomon X-Race SW skiet heel harmonieus. Je skiet speels en makkelijk alle soorten bochten achter elkaar. Maar vergis je niet, deze vergevingsgezinde ski is ook behoorlijk sportief. Hierdoor is het een ski voor een zeer brede doelgroep: zowel sportieve carvers als echte racers zullen zich op deze Salomon thuis voelen en worden door de ski naar een hoger niveau gebracht. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Vist Scuderia RC

Voor de lichtere testers heeft is deze Vist Scuderia RC simpelweg te zwaar voor deze categorie, terwijl de zeer sportieve en zwaardere skiërs de ski als rustig en stabiel bestempelen. De kracht van deze ski ligt op hoge snelheid in lange bochten en het liefst op een knetterharde piste. Niet veelzijdig, wel zeer goed voor wie hiernaar op zoek is. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Sport Performance Short Turn ski's
Sport Performance Lady ski's

Bekijk de hele Skitest 2018