Sport Performance Short Turn ski's - Skitest 2018

Een Sport Performance Lady ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. 

De 12 beste Sport Performance Lady ski's van 2018

De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die echter niet doorlopend het uiterste vergen van zichzelf en het materiaal. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan, maar meer afgestemd op een ontspannen gebruik. De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Het zijn echte alleskunners voor op de piste. Voor op de piste zijn dit universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Atomic Cloud 12

De Atomic Cloud 12 krijgt positieve kritieken van zowel de zwaardere als de lichtere testers. De ski stuurt makkelijk in en ligt heerlijk stabiel, maar mist in de lange lengtes wel wat levendigheid. Als je dat ook wilt hebben moet je dit behoorlijke sportieve model in een kortere lengte skiën. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Cloud 12 is te koop bij: OutdoorXL.

2. Blizzard Alight 6.9 Ti

De Blizzard Alight 6.9 Ti overtuigt vooral in de gesneden bochten. Hier valt in zowel korte als lange bochten op hoe stabiel deze ski in de sneeuw ligt. Hij voelt zich het meest op z’n gemak op een harde piste en is ondanks z’n gewicht behoorlijk levendig. Wel een ski waar je het meeste uithaalt als je wat kracht in je benen hebt. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Elan Insomnia Power Shift

De Elan Insomnia Power Shift is een laagdrempelige, maar sportieve ski, die zowel skiërs zal aanspreken die lekker willen cruisen als skiërs die wat meer gas geven. De ski is behoorlijk levendig, licht van gewicht en ziet er ook nog eens goed uit. Een sportieve damesski met een breed inzetbereik! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan Insomnia Power Shift is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

4. Fischer My Curv

De Fischer My Curv hoort bij de meer sportieve modellen in deze categorie. Met name de gesneden bochten zijn zeer goed en je voelt de racegenen terug: op snelheid is de My Curv extreem stabiel, ook op harde pistes. Een absolute topski voor skiesters die echt gas willen geven. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Fischer My Curv is te koop bij: OutdoorXL.

5. Head Super Joy

De Head Super Joy is de lichtste ski uit de categorie. Met name de korte en middellange bochten kosten weinig energie. De Super Joy is makkelijk de bocht om te krijgen en zeer levendig, zonder op hoge snelheid onrustig te worden. Een zeer veelzijdige ski, met name voor dames die op zoek zijn naar een ski om lekker mee te cruisen!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head Super Joy is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

6. K2 LUV Maschine 74 Ti

Dankzij de brede tip en het relatief smalle midden zijn de bochten op de K2 Luv Maschine een fluitje van een cent. Veel kracht heb je niet nodig. Dit is echt een ski voor dames die niet al te hard hoeven op de piste. Ben je écht sportief dan komt deze speelse ski op hoge snelheid wat stabiliteit tekort.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Kästle MX74

De Kästle MX74 is een zeer sportieve ski, die je zonder al te veel krachtsinspanning kunt skiën. Bij harde pistes blijft de MX 74 zeer stabiel en ligt hij echt als een huis in de sneeuw. Dit is een ski die het beste tot zijn recht komt bij dames met sportieve ambities.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Kästle MX74 is te koop bij: OutdoorXL.

8. Nordica Sentra SL 7 Ti Evo

De Sentra Sl 7 Ti Evo is de meest sportieve ski uit deze categorie. Deze ski wil echt actief en op de kant geskied worden en het liefst op wat hogere snelheid. Het lijkt bijna op een racelat en het is dus niet zo vreemd dat de Sentra met name geschikt is voor dames die gas willen geven!

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Salomon W-Max 12

De Salomon W-Max 12 is een perfecte alleskunner met goede prestaties in zowel gesneden als gerutschte bochten. De ski is behoorlijk sportief, maar voelt toch bijzonder licht aan. Een van de betere ski’s uit deze categorie!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Salomon W-Max 12 is te koop bij: OutdoorXL.

10. Stöckli O Tree Motion

De O Tree Motion van Stöckli zorgt voor aanspraak bij de lift. De ski ziet er goed uit en is vanuit een ecologische gedachte gebouwd. De ski is goed in balans, licht en behoorlijk sportief. Een ski die zowel rustig cruisend als hard carvend goed uit de verf komt!

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Völkl Flair SC E

De Völkl Flair SC E is een dynamische ski, die zonder al te veel kracht te skiën is. De demping is uitstekend en hij ligt goed stabiel in de bocht, ook open ijzige en harde pistes. Dit is een vergevingsgezinde allrounder, waar je ook echt gas op kunt geven.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Völkl Flair SC E is te koop bij: OutdoorXL.

12. Vist Settantatre 158

Over de Vist Settantatre zijn de meningen binnen het testteam verdeeld. Lichtere dames vonden de ski wat moeilijk te sturen, terwijl de wat zwaardere testers het juist een fijne speelse ski vonden. Dat ligt ongetwijfeld aan de sportiviteit van deze ski. Een lat die concentratie en aandacht vraagt van de skiester!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Sport Performance Short Turn ski's
Sport Performance Long Turn ski's

Bekijk de hele Skitest 2018