Slalom ski's - Skitest 2018

Topmateriaal voor top skiërs! Niet iedereen zal gelukkig worden op Slalom ski’s. De recreatieve skiër kan beter in een andere categorie gaan shoppen. Het zijn veeleisende racemonsters die eisen stellen aan de gebruiker. Geen allemans vriendjes dus.

De 14 beste Slalom ski's van 2018

Dit zijn de absolute topproducten van de skifabrikanten. Alle knowhow en hightech wordt ingezet bij deze paradepaardjes. Veel technieken die in het worldcupcircuit worden gebruikt zie je terug bij deze edellatten. Uiteraard heeft dat zijn weerslag op de prijs.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Atomic Redster S9

De Redster S9 is een sportieve en dynamische slalomski, waar Marcel Hirscher goede ervaringen mee heeft. Toch is de ski ook makkelijk en speels te skiën. Dit is een mooie, allrounde slalomski voor de liefhebbers van de korte gesneden bochten. Als je hier eenmaal op hebt gestaan laat hij je niet meer los. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Redster S9 is te koop bij: OutdoorXL.

2. Blizzard SRC

De Blizzard SRC is dé racer onder de slalomski’s! Dit is een ski van superlatieven. Deze ski knalt echt op de kanten, is agressief, maar tegelijkertijd ook heel goed te sturen. Dit is een supersportieve ski die niet alleen in korte bochten, maar ook in middellange en lange bochten goed presteert! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Croc ski FIS SL Race

De Croc FIS SL Race is een ski met een gebruiksaanwijzing. Deze ski voelt zich eigenlijk alleen tussen de slalompalen écht thuis. Hij is agressief en heeft een snelle kantenwissel. Deze ski moet je echt met veel techniek, concentratie en kracht skiën. Dit is absoluut geen allemansvriend, maar een hele sportieve ski die het beste tot z’n recht komt op een ijzige slalompiste. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Dynastar Speed Zone Ti 16

De Dynastar Speed Zone Ti 16 is een sportieve ski, die je de hele dag met kleine gesneden bochten op de piste kunt skiën. Hij skiet erg licht en is bij vlagen speels, maar is toch behoorlijk sportief. Niet sportief genoeg volgens de echte experts, maar daardoor is deze slalomski wel voor een breed publiek geschikt. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Speed Zone Ti 16 is te koop bij: OutdoorXL.

5. Elan SLX Fusion

De nieuwe Elan SLX is uitgerust met ‘Arrow Technology’ en dat zorgt voor een bijzonder overtuigende ski die makkelijk instuurt en zeer stabiel in de bocht ligt. Hij vraagt weinig kracht en overtuigd vooral in de korte en middellange bochten, zowel gerutstcht als gesneden. Een ski voor een zeer grote doelgroep sportieve skiërs!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan SLX Fusion is te koop bij: OutdoorXL.

6. Fischer RC4 WC SC

De Fischer RC4 WC SC is een ski voor de liefhebbers van korte gesneden bochten die de hele dag, zonder al te veel kracht te gebruiken, willen knallen. De snelle kantenwissel is een van de zaken waar de RC4 in uitblinkt. Hele fijne ski, zeker in wat zachtere sneeuw! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Fischer RC4 WC SC is te koop bij: OutdoorXL.

7. Head WC Rebels i.SL

Deze ski is gemaakt voor pure racers! De Head WC Rebels i.SL is een zeer sportieve ski die je zeer snel en direct de bocht inknalt. Dankzij de sterke taillering heeft deze ski echt een eigen dynamiek en daardoor niet geschikt voor skiërs die op zoek zijn naar comfort. Voor skiërs met kracht die van snelheid houden!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Kästle RX 12 SL

De Kästle RX 12 SL is een sportieve, maar vergevingsgezinde ski die heel dynamisch te skiën is. Ondanks de korte radius (slechts 10,0 meter) is de RX 12 mooi rond te skiën, waarbij hij zeer stabiel blijft. Deze veelzijdige ski is zeer goed in explosieve korte bochten, maar kun je rustig de hele dag zonder stress skiën. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Nordica Dobermann SLR RB EVO

Al jaren is de Dobermann een van de toppers in deze categorie en ook dit jaar stelt hij niet teleur. Zoals z’n naam al aangeeft is het een beestje dat je moet temmen met veel inzet, maar je krijgt er dan een zeer sportieve ski met een geweldige rebound en stabiliteit voor terug! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Rossignol Hero Elite ST Ti

De Rossignol Hero Elite ST Ti is misschien wel een van de vriendelijkste ski’s uit deze categorie. Het is een ski met een breed bereik, maar wel met de nodige sportiviteit. De grip is goed en gesneden en geruschte bochten zijn prima. Een perfect compromis tussen een raceski en een ‘normale’ ski. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Salomon X-Race LAB

De Salomon X-Race LAB is uitgerust met een raceplaat en dat maakt ‘m nog sportiever dan hij al was. Gelukkig zonder in te leveren op draaigemak en precisie. Deze ski is stabiel op alle snelheden en in alle bochten. Een ski voor sportieve carvers en racers die gewoon heel hard willen skiën. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

12. Stöckli Laser SL

De Laser SL van Stöckli is een echt slalomkanon! Dit is een bijzonder sportieve ski, met veel potentie, maar die wel met concentratie, kracht en techniek geskied moet worden. Deze ski wil continue agressief op de kant en dat vraagt veel van de skiër. Stop je dat erin, dan krijgt je er een geweldige slalomski voor terug!

Bekijk de testresultaten van deze ski

13. Völkl Racetiger SL PRO

De Racetiger SL Pro van Völkl skiet dankzij de raceplaat en de demping anders dan de ‘normale’ SL. Deze ski is op hoge snelheid veel stabieler en is extreem op z’n gemak tussen de slalompalen. Maar hij kan veel meer dan dat. Korte bochten, lange bochten, voor deze ski is het geen probleem. Een echte alleskunner! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

14. Vist Scuderia SL Race

De Scuderia SL Race van Vist is de Ferrari onder de slalomski’s. Extreem agressief, ontzettend stijf (en daardoor zeer stabiel) en hierdoor word je echt naar de volgende bocht gekatapulteerd. Een ski die op hoge snelheid geskied moet worden door iemand met de bijbehorende techniek. De ski’s is alleen in de echte racelengtes van 155 en 165 cm verkrijgbaar. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Reuzenslalom ski's

Bekijk de hele Skitest 2018