Reuzenslalom ski's - Skitest 2018

Topmateriaal voor top skiërs! Niet iedereen zal gelukkig worden op Reuzenslalom ski’s. De recreatieve skiër kan beter in een andere categorie gaan shoppen. Het zijn veeleisende racemonsters die eisen stellen aan de gebruiker. Geen allemans vriendjes dus.

De 12 beste Reuzenslalom ski's van 2018

Dit zijn de absolute topproducten van de skifabrikanten. Alle knowhow en hightech wordt ingezet bij deze paradepaardjes. Veel technieken die in het worldcupcircuit worden gebruikt zie je terug bij deze edellatten. Uiteraard heeft dat zijn weerslag op de prijs.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Atomic Redster G9

Maakt de nieuwe ‘Servotec’ de Redster G9 niet te makkelijk voor deze categorie? Het is een fantastische lat, die zuiver op de kant skiet, een goede rebound heeft en alle bochten geweldig skiet. Perfect toch? Toch is het niet genoeg om tot de beste ski’s in deze categorie te horen. De lat ligt hoog! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Redster G9 is te koop bij: OutdoorXL.

2. Croc Ski GS Masters

De Croc GS Masters is een pure machine, die er niet van houdt om langzaam geskied te worden. Hij is op z’n best in middellange en lange bochten, maar je moet er wel veel kracht in stoppen. Een ski voor experts, zonder maximum snelheid en eerder voor wedstrijden dan de ‘normale’ piste geschikt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Elan GSX Fusion

De Elan GSX Fusion is een echt manusje van alles. De ski reageert snel en precies. Uitgerust met speciale carbonplaten en titanium wordt je beweging snel overgezet naar de kanten, waarmee je geweldig druk kunt geven. Het resultaat: een superleuke, niet agressieve ski die zich zeer makkelijk laat draaien. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan GSX Fusion is te koop bij: OutdoorXL.

4. Fischer RC4 WC RC

De Fischer RC4 WC RC is dit seizoen zeer vriendelijk en makkelijk te draaien. Dat is wat anders dan de stijve lat die het eerst was! Nu is het een veel toegankelijkere reuzenslalom ski, die het echter wel moet afleggen tegen de andere ski’s in deze categorie. Dit is een sportieve ski voor ambitieuze skiërs. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Head WORLDCUP REBELS i.Speed PRO

De Head WC Rebels i.Speed is geen ski voor zwakke skiërs! Dit is een ski die kracht, uithoudingsvermogen en concentratie vraagt. Je krijgt er geweldige kantengrip en opperste stabiliteit voor terug. Het kan deze ski echt niet snel genoeg gaan. Dit is een lat voor technische skiërs die écht gas willen geven! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head WORLDCUP REBELS i.Speed PRO is te koop bij: OutdoorXL.

6. Kästle RX12 GS

In de jaren ’80 skiede Pirmin Zurbriggen op de Kästle RX12 GS en die glorietijd lijkt weer terug te komen. Dit is een ski die graag op de kant wordt geskied en het liefst op hoge snelheid, maar die wel veel kracht en techniek van de skiër vraagt. Je krijgt er veel agressiviteit voor terug! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Nordica Dobermann GSR RB Evo

Wil je eens echte G-krachten ervaren? Dan is de Dobermann van Nordica misschien wel jouw ski. Hier kan je echt gas op geven en fantastische bochten op carven. Indrukwekkend: zelfs in verspoorde sneeuw skiet de Dobermann fantastisch. Een geweldige ski die de laatste jaren steeds vriendelijker is geworden met een breed inzetbereik!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Rossignol Hero Elite LT Ti 

De Rossignol Hero Elite LT Ti heeft misschien wat meer slalom- dan reuzenslalom eigenschappen en is daardoor behoorlijk speels. De ski is licht, vergevingsgezind en je kunt ‘m zonder al te veel krachtsinspanning al skiën. Op hoge snelheid moet je wel je aandacht erbij houden en de ski komt dan ook beter tot z’n recht als je niet voluit gaat. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Salomon X-Race LAB

De Salomon X-Race LAB is een echte racelat, zonder heel agressief over te komen. Hij laat zich makkelijk sturen en skiet erg goed in zowel korte als lange gesneden bochten. Rutschen vindt deze ski een stuk minder leuk. Dit is een sportieve alleskunner met race eigenschappen. Een van de toppers uit de categorie! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Stöckli Laser GS

De Laser GS is de snelheidsduivel onder de reuzenslalom modellen. Zelfs op extreem hoge snelheid blijft de Laser netjes op de kanten. De Laser GS is (vergeleken met modellen uit voorgaande jaren) wat toegankelijker geworden, maar zonder in te leveren op z’n race eigenschappen. Ook z'n korte gesneden bochten zijn zeer goed! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Völkl Racetiger GS PRO

De Racetiger PRO van Völkl is uitgerust met een raceplaat en dat komt de eigenschappen van deze ski (maar helaas ook de prijs) ten goede. Daar krijg je dan wel een ‘droomski’ voor terug. Zowel op keiharde pistes als op buckels aan het einde van de dag is het een geweldenaar. Dit is de meest veelzijdige ski uit de categorie! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

12. Vist Scuderia GSR

De Scuderia GSR is een racelat pur sang. Zelfs op ijzige pistes is de kastengrip optimaal en de feedback die je terug krijgt wanneer je druk zet op de tip is werkelijk geweldig. Een pistemonster die het liefst op hoge snelheid lange gesneden bochten maakt, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Voor zeer technische skiërs! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Slalom ski's

Bekijk de hele Skitest 2018