Allround Lady ski's - Skitest 2018

De Allround categorie is opgesplitst in een mannen en een vrouwen deel. Uiteraard zijn de damesski’s allen door ladies getest. Het niveau van alle geteste ski’s lag hoog. Eigenlijk worden er geen slechte ski’s meer gemaakt.

De 11 beste Allround Lady ski's van 2018

De allround groep is voornamelijk geschikt voor skiërs die nog bij willen leren, meer zelfvertrouwen willen krijgen of het voornamelijk rustig aan willen doen. Voor agressieve skiërs is dit type minder geschikt. Ook voor zware of hele sportieve skiërs is dit type ski niet optimaal. Zij kunnen beter een wat stuggere ski kiezen.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Armada Victa 83

De Armada Victa 83 behoort tot de breedste ski’s van de categorie. De ski heeft veel rocker in de tip en laat zich liever rutschend dan carvend skiën. Hij komt het beste tot z’n recht in korte en middellange bochten. Een ski voor jonge (of zich nog jong voelende) genieters.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Atomic Cloud 9

De Atomic Cloud 9 is een solide ski waar zowel beginnende skiërs als skiërs die lekker willen cruisen blij van zullen worden. Deze relatief lichte ski heeft een rustig karakter en voelt zich thuis op wat zachtere pistes. Niet bepaald een ski voor sportieve dames, maar eerder voor dames die meer ‘easy-going’ skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Cloud 9 is te koop bij: OutdoorXL.

3. Dynastar Intense 10

De Dynastar Intense 10 is een van de meest sportieve ski’s uit deze categorie. De ski is zowel goed in carven als rutschen en overtuigt in alle soorten bochten. De ski is vergevingsgezind, maar vindt het ook prima wanneer je er af en toe wat harder op skiet. Een aanrader voor dames die met weinig kracht het hele skigebied door willen. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Intense 10 is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

4. Elan Delight Supreme Power Shift

De Elan Delight Supreme Power Shift is een hele mond vol, maar dit is wel een van de beste ski’s voor beginnende skiërs uit deze test. De ski is licht en helpt je echt beter te leren skiën. En dan ziet hij er ook nog eens goed uit!  

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan Delight Supreme Power Shift is te koop bij: OutdoorXL.

5. Fischer My Turn 68

De Fischer My Turn 68 hoort bij de meest sportieve ski’s uit deze categorie. Dit is niet de standaard instapski, maar wel zeer stabiel en vergevingsgezind. Hierdoor is het echt een ski voor ambitieuze beginners die de volgende stap willen maken. Een sportieve, comfortabele allrounder voor dames met een goede prijs-kwaliteit verhouding!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Fischer My Turn 68 is te koop bij: OutdoorXL.

6. Head Absolut Joy

De Head Absolut Joy doet zijn naam eer aan: dit is een voor dames die lekker relaxt willen cruisen, zonder al teveel kracht te hoeven zetten. De ski presteert uitstekend in alle soorten bochten en ondergronden. Geen ski voor sportieve skiërs, maar een uitstekende keuze voor de genieters!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head Absolut Joy is te koop bij: OutdoorXL.

7. Line Soulmate 86 

De Line Soulmate 86 is de breedste ski uit deze categorie. Dankzij die breedte skiet hij erg goed in zachte en verspoorde sneeuw. Rutschen is geen probleem, maar carvend kun je ‘m eigenlijk niet vergelijken met de andere ski’s uit deze categorie. Een ski die ook niet zal misstaan in het funpark. Bij deze ski ontmoeten fun en design elkaar.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Nordica Sentra S4

De Nordica Sentra S4 is een behoorlijk sportieve ski. Hij heeft uitstekende carve-eigenschappen, maar de skiester heeft wel al een beetje techniek nodig. Hij is relatief zwaar en voelt zich op harde pistes helemaal thuis. Niet echt een allrounder of een ski voor beginners, eerder voor sportievere dames die af en toe gas willen geven.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Rossignol Famous 2

Wanneer je op zoek bent naar een ski met een heel lichte bochtinzet, dan is de Rossignol Famous 2 misschien wat voor jou. Je kunt er goed mee carven en hij is behoorlijk stabiel. Afwisselen van langzame en hoge snelheden is voor deze ski geen probleem. Een prima allrounder.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Rossignol Famous 2 is te koop bij: Daka.

10. Salomon W-Max 6

De Salomon W-Max 6 kan bogen op uitstekende resultaten. Zowel rutschen als carven, alle soorten bochten, het maakt niet uit, deze ski kan alles. Hier wordt sportiviteit en heel comfortabel skiën perfect gecombineerd. Dit is een ski voor zowel beginners als meer sportieve skiërs! Eén van de beste ski’s van deze categorie!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Salomon W-Max 6 is te koop bij: OutdoorXL.

11. Völkl Flair 76 Elite

De Völkl Flair Elite is gemaakt voor ambitieuze beginners en sportief carvende dames. Deze ski overtuigt in alle opzichten en is een echte allrounder. Wat opvalt is de stabiliteit op ieder tempo en het feit dat de ski zich in iedere sneeuwsoort thuisvoelt. Een zeer veelzijdige ski waar je lang mee vooruit kan!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Völkl Flair 76 Elite is te koop bij: OutdoorXL.

In deze categorie zijn ook getest:

Allround ski's

Bekijk de hele Skitest 2018