Allround ski's - Skitest 2018

De Allround ski is een allemansvriend – hij is gemaakt om veel verschillende soorten skiërs tevreden stellen. De ski’s zijn voornamelijk geschikt om rustig te cruisen over geprepareerde blauwe of rode pistes. Naarmate de snelheden hoger worden, de ondergrond ijziger of de skiër veeleisender, loopt dit type ski soms tegen beperkingen aan. 

De 8 beste Allround ski's van 2018

Allround ski’s hebben een eenvoudige bochtinzet, straffen onvolkomenheden in de techniek niet direct af en geven zelfvertrouwen. Bochten zijn zowel gesneden als slippend probleemloos mogelijk. Bij een Allround ski wordt vaak gedacht dat het een beginnersski is, maar dit hoeft beslist niet het geval te zijn. Het zijn echte alleskunners. Er zijn meerdere modellen met een uitstekende prijs-prestatieverhouding!

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Armada Invictus 85

De Armada Invictus 85 is een goede keuze voor beginnende skiërs, die vooral de jongere skiër zal aanspreken. Hij stuurt makkelijk in, maar is niet heel dynamisch wanneer je er gesneden bochten mee skiet. Hij heeft niet veel kracht nodig en dit is dan ook een aanrader voor skiërs die vooral gerutschte bochten skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard WCR

De Blizzard WCR spreekt voornamelijk jonge skiërs aan die met deze slalom georiënteerde ski lekker willen carven. Dit is een ski waar je heel lang mee vooruit kunt en die echt met je meegroeit. Alle soorten bochten doet hij zeer goed en de ski is zeer stabiel. Zowel voor sportieve carvers als pure genieters geschikt!

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Speedzone 7

De Dynastar Speedzone 7 blinkt dankzij de brede tip uit door z’n eenvoudige bochtinzet. Dat doet hij ook op hogere snelheden. Deze ski geeft je vanaf het eerste moment vertrouwen en kun je ook behoorlijk sportief skiën. Een zeer veelzijdig model voor zowel jonge racers als wat rustigere skiërs!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Speedzone 7 is te koop bij: Daka.

4. Elan Amphibio 12 Ti

Een speelse en veelzijdige allrounder, dat is de Elan Amphibio 12 TI. Tel hier de eenvoudige bochtinzet en uitstekende stabiliteit in de bocht bij op en je hebt hier een van de beste ski’s uit deze categorie te pakken. De ski is eenvoudig en ontspannen te skiën en is hierdoor voor een hele grote doelgroep geschikt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan Amphibio 12 Ti is te koop bij: OutdoorXL.

5. Fischer Progressor F17

De Fischer Progressor F17 is een sportieve allrounder en voelt zich het meeste thuis in middellange bochten. De kortere bochten vragen net wat meer kracht, maar daar staat dan wel een uitstekende stabiliteit tegenover. Deze ski is met name geschikt voor sportieve skiërs met de ambitie zich verder te ontwikkelen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Fischer Progressor F17 is te koop bij: OutdoorXL.

6. K2 Konic 78

De K2 Konic 78 is een speelse ski, die je ook goed op de kanten kunt skiën. De ski komt het beste tot z’n recht in wat zachtere, verstoorde sneeuw en laat zich makkelijk sturen. Hierdoor is het een uitstekend model voor beginners die zich willen ontwikkelen tot betere skiërs. Echt een ski voor genieters.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Pursuit 400 Carbon

De goedmoedige en vergevingsgezinde Pursuit 400 is een ski die beginnende skiërs snel stappen laat maken. Je hoeft maar aan de bocht te denken of hij gaat zonder klagen op de kant. De brede, lichte tip van de ski maakt ‘m heel veelzijdig en geschikt voor zowel sportieve skiërs als de pure genieters. Eén van de beste ski’s uit deze categorie.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Völkl RTM 76 Elite

De RTM 76 Elite van Völkl is een echte allrounder, die van de skiër net even wat meer concentratie, kracht en een juiste technische positie vraagt. De ski overtuigt in alle bochten, maar voelt zich het meeste thuis in korte en middellange bochten. Je moet deze ski wat sneller skiën om z’n volledige potentieel te benutten.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Allround Lady ski's

Bekijk de hele Skitest 2018