Allmountain Performance Lady-ski's - Skitest 2018

Hoewel deze dames ski’s het ook in het terrein naast de piste goed doen, ligt het zwaartepunt op pistegebruik. De ski’s zijn complexe technische hoogstandjes, te vergelijken met de Sport Performance ski’s en dus niet goedkoop.

De 9 beste Allmountain Performance Lady-ski's van 2018

‘s Morgens als eerste de vers gevallen sneeuw naast de piste omploegen, aansluitend carven op de harde piste en in de namiddag op je gemakje door de natte bagger naar het terras. Deze dames ski’s doen het altijd en overal goed.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Armada Victa 87 Ti

Voor de Victa 87 Ti heb je weinig kracht nodig om ‘m te skiën. Deze extreem lichte ski met soepele tip doet het vooral goed in zachte sneeuw. Het maakt dan niet uit of je korte of lange bochten skiet. Wanneer de sneeuw wat harder is wordt de Victa wat onrustig. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard Alight 8.0 Ti

De sportieve Alight 8.0 Ti heeft uitstekende stuureigenschappen en imponeert met zowel korte als lange bochten. Dit is een wat zwaardere ski, die wat meer kracht en concentratie vraagt, maar wel zeer stabiel is. De Alight 8.0 Ti voldoet aan alle eigenschappen die in deze categorie gevraagd worden.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Croc Ski Allmountain 77

De Allmountain 77 van het Oostenrijkse merk Croc is een zeer sportieve ski, die beter presteert op de piste dan erbuiten. Toch valt de Allmountain 77 op door z’n veelzijdigheid. De ski draait makkelijk, maar is door de gebruikte materialen in de ski ook stabiel en knalt overal doorheen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Dynastar Legend W80

‘Een geniale ski’, dat was het oordeel van een van de testers. De Legend W80 draait makkelijk en is zonder al te veel kracht te skiën, maar is op hoog tempo wat traag. Dit is een all-mountain ski met een voorkeur voor de piste.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Legend W80 is te koop bij: OutdoorXL.

5. K2 Luv Sick 80 Ti

De K2 Luv Sick 80 Ti is een zeer stabiele ski, die tegelijkertijd ook zeer eenvoudig in te sturen is. Dit is een ski die je veel vertrouwen geeft! De ski voelt zich met name op z’n gemak in zachte verspoorde sneeuw, maar ook op de piste heeft deze ‘easy going’ ski een sportief karakter.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Kästle LX 85

De Kästle LX 85 is een comfortabele ski die zich met name op de piste op z’n gemak voelt. Door z’n bouw stuurt de ski zeer eenvoudig in en is hij zeer vergevingsgezind. De ski voelt licht aan en ziet er ook nog eens zeer strak uit!

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Temptation 80

Laten we met de deur in huis vallen: de Rossignol Temptation 80 is een fantastische ski die over de hele linie goed presteert. Makkelijk in te sturen, uitstekend in gesneden en gerütschte bochten en zeer stabiel op snelheid. Ook buiten de piste tovert de Temptation 80 een lach op je gezicht!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Stöckli Scale Gamma

De Stöckli Scale Gamma is geen specifieke damesski, maar eerder een unisex model. Het is een ski die zich goed laat sturen en is bijzonder stabiel op snelheid. Dankzij z’n brede schauffel knalt de Gamma door verspoorde sneeuw. Je moet voor deze ski wel wat kracht meebrengen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Vist Ottanta 7

De Vist Ottanta 7 is een zware ski met reuzenslalom eigenschappen. Dit is een ski die je op snelheid moet skiën. Daarnaast moet je behoorlijk wat kracht meebrengen. Buiten de piste komt er ook nog een dosis techniek bij kijken om er goed mee te kunnen skiën. Dit is een ski voor experts!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Allmountain Performance ski's
Allmountain Free ski's

Bekijk de hele Skitest 2018