Allmountain Performance-ski's - Skitest 2018

Het feit dat er maar liefst 16 merken in deze categorie te vinden zijn, geeft wel aan hoe belangrijk deze is. Het inzetbereik van ski's uit deze categorie ligt voor 70% op de piste en voor 30% off-piste. Sommige ski's presteren beter op de piste dan erbuiten, of andersom. Voor beide terreinen zijn het niet de beste ski's op de markt, maar ze kunnen het gewoon allebei goed. 

De 16 beste Allmountain Performance-ski's van 2018

De ski-middenbreedte ligt tussen de 80 en 90 mm, maximale lengte 188 cm (175 cm Lady). Veelzijdige, evenwichtige ski’s die zowel op als naast de piste goed presteren. Het zijn echte hightech ski’s met eigenschappen die alleen een goede skiër voor de volle 100% kan benutten.

Geen VIP, maar TIP-noteringen

Tijdens de test van de Allmountain Performance-ski’s waren de omstandigheden zeer wisselend en hebben de testers niet alle ski’s kunnen uitproberen. Hierdoor hebben we niet het aantal vergelijkbare testuitslagen kunnen genereren om tot een zuiver eindresultaat te komen. Bij de Performance groep is daarom niet de VIP-notering maar een TIP-notering gebruikt: een aanbeveling van de testers.

1. Armada Invictus 89 Ti 

De Armada Invictus is met 89 mm onder de voet geen hele brede ski. Het is dan ook een ski voor skiërs die meer op de piste gericht zijn en die af en toe off-piste gaan. De Invictus is goed gedempt, stabiel op snelheid en stuurt dankzij de rocker in de tip makkelijk in.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Atomic Vantage X 80 Cti

De Atomic Vantage X 80 CTI is een van de smalste ski’s van deze categorie. Hij is op z’n best in middellange en lange bochten. Op snelheid ligt de ski goed stabiel (ook off-piste) en de grip op ijs is prima. De Vantage X 80 CTI is een multitalent die zich voornamelijk thuisvoelt op de piste en waar technische skiërs het meest uit zullen halen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Atomic Vantage X 80 Cti is te koop bij: OutdoorXL.

3. Blizzard Quattro 8.4 Ti

De Blizzard Quattro 8.4 TI van Blizzard wordt gekenmerkt door z’n uitstekende carve eigenschappen, z’n goede grip op ijs en z’n sportieve karakter. Ook de demping van deze Blizzard is meer dan in orde. Neem je de ski mee buiten de piste dan moet je wel wat techniek in huis hebben! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. CROC Ski Allmountain 88

De CROC Quattro 8.4 TI van Blizzard wordt gekenmerkt door z’n uitstekende carve eigenschappen, z’n goede grip op ijs en z’n sportieve karakter. Ook de demping van deze Blizzard is meer dan in orde. Neem je de ski mee buiten de piste dan moet je wel wat techniek in huis hebben! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Dynastar Legend X 84

De Dynastar Legend 84 is een lichte ski die dankzij de rocker in de top ook buiten de piste een goed drijfvermogen heeft. Deze ski laat zich zonder al teveel krachtsinspanning sturen. Deze ongecompliceerde ski is een goede keuze voor skiërs die op zoek zijn naar comfort. Ben je wat zwaarder dan moet je ‘m echt wat langer nemen!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Dynastar Legend X 84 is te koop bij: OutdoorXL.

6. Elan Amphibio 84 Xti Fusion

De Elan Amphibio 84 XTI Fusion is een extreem veelzijdige piste-georiënteerde ski. Op de piste is de ski wendbaar en levendig en heel makkelijk te sturen. Ben je op zoek naar een wat bredere ski zonder ook maar iets in te leveren op de eigenschappen op de piste, dan is deze Elan echt iets voor jou! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Elan Amphibio 84 Xti Fusion is te koop bij: OutdoorXL en Daka.

7. Goodboards Belua

De Goodboards Belua is een handgemaakte ski, die je gegarandeerd bekijks op de piste opleveren. Dit is vooral een ski om bochten mee te carven, rütschen houdt de Belua ski niet zo van. Hij is stabiel en spoorvast en doet het buiten de piste ook prima. Let op: alleen op bestelling te verkrijgen!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Head Monster 88

De Head Monster 88 doet z’n naam eer aan. Dit is een ski die gebouwd is op een raceconstructie. Je moet ‘m dan ook op snelheid (en met de nodige techniek en kracht) skiën om er alles uit te kunnen halen. Het mag duidelijk zijn dat deze ski heel stabiel is. Vooral voor zwaardere skiërs geschikt. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Head Monster 88 is te koop bij: OutdoorXL.

9. K2 Ikonic 84 Ti

De K2 iKonic 84 TI is speels, makkelijk in te sturen, comfortabel en je kunt er ook nog eens uitstekend zowel gedrifte als gesneden bochten mee skiën. Het is een ski die zich voornamelijk thuisvoelt op de piste en je daar heel veel vertrouwen geeft, ook als de sneeuw wat harder is. Echt een ski voor mensen die lekker willen cruisen. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De K2 Ikonic 84 Ti is te koop bij: OutdoorXL.

10. Line Supernatural 86

De Line Supernatural 86 is een ski die zich voornamelijk thuisvoelt op de piste. Hier komt de Supernatural het beste tot z’n recht op hoge snelheden, zonder ieder foutje direct af te straffen. Ook buiten de piste komt deze ski goed tot z’n recht. Een echte ski voor de hele berg!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Line Supernatural 86 is te koop bij: OutdoorXL.

11. Nordica GT 80 Ti Evo

Dit is een echt racebak! De Nordica GT 80 TI Evo is een zware ski, die een actieve skistijl beloont met veel rebound en stabiliteit op hoge snelheid. Dit is een echte carvebak die waar je makkelijk alle soorten gesneden bochten op kunt skiën, het liefst op een harde piste.

Bekijk de testresultaten van deze ski

12. Rossignol Experience 84 HD

De Rossignol Experience 84 is een allrounde ski zonder echte minpunten. Hij voelt zich iets meer thuis in lange dan in korte gesneden bochten, maar is zeer mooi rond te sturen en goed stabiel (ook bij de zwaardere testers). Dit is de ski waar sportiviteit en relaxed cruisen samenkomen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

13. Salomon XDR 80 Ti

De Salomon XDR 80 TI is een van de smalste ski’s uit deze categorie. Door de rocker in de tip en weinig gewicht in de tip en de tail is deze ski heel makkelijk in te sturen. Een ski die je vooral óp de piste moet gebruiken. Voor uitstapjes buiten de piste moet je z’n bredere broertjes, de XDR 84 en XDR 88, hebben. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Salomon XDR 80 Ti is te koop bij: OutdoorXL.

14. Stöckli Scale Delta

De Stöckli Scale Delta van Stöckli is een behoorlijk sportieve ski. Hij is heel stabiel op hoge snelheid en ploegt overal moeiteloos doorheen, mede dankzij de rocker. Dit is een ski met reuzenslalom eigenschappen, die zich makkelijker laat rütschen dan dat je er korte gesneden bochten mee kunt skiën. Echt een lat voor sportieve skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

15. Vist Ottanta 7

Vist maakt van origine slalom- en reuzenslalomski’s en dat zie je terug in deze Ottanta7. Het is niet bepaald een lichte ski, maar ondanks dat is de ski wel makkelijk in te sturen. Dit is een ski voor technisch goede skiërs die lekker willen carven op de piste, buiten de piste voelt de Ottanta7 zich niet bepaald op z’n gemak. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

16. Völkl RTM 84

De RTM 84 van Völkl is al jaren een topski en stelt ook dit jaar niet teleur. Dit is een speelse ski, die makkelijk draait. Op snelheid is de ski zeer stabiel en uitstekend gedempt. De RTM 84 is een uitstekend voorbeeld van een sportieve all-mountain ski die zonder al te veel kracht te skiën is en ook nog veel veel skiërs geschikt is.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Völkl RTM 84 is te koop bij: OutdoorXL.

In deze categorie zijn ook getest:

Allmountain Performance Lady ski's
Allmountain Free ski's

Bekijk de hele Skitest 2018