Allmountain Free ski's - Skitest 2018

De Allmountain Free ski's zijn de breedste ski’s die we dit jaar getest hebben. Maximale lengte 195 cm, middenbreedte 100 mm. Voor Noord-Amerikaanse begrippen nog steeds niet echt brede ski’s maar voor Europa zeker wel. 

De 8 beste Allmountain Free ski's van 2018

De brede ski moet genoeg opwaartse druk geven om in hele zachte Tiefschnee veel drijfvermogen te genereren, en tegelijkertijd moet hij ook op de piste redelijk vlot uit de voeten kunnen: zaken die niet makkelijk samengaan. Uit de test bleek duidelijk dat de pisteprestatie bij gelijkblijvende off-piste performance ten opzichte van voorgaande jaren is verbeterd.

VIP-noteringen

De ski’s zijn op verschillende criteria beoordeeld met sterren – de besten in de categorie krijgen een VIP-notering: Very Important Product. De testcriteria zijn in overleg met de ski-industrie per categorie vastgesteld.

1. Armada Tracer 98

De nieuwe Tracer 98 is een allround allmountain ski. Het carven en driften op de piste gaat speels in alle soorten bochten. Buiten de piste komen z’n freeride genen echt tot uitdrukking. Dit is een ski voor off-piste skiërs die een ski willen die op de piste niet al te veel moeite kost. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard Bonafide

De Blizzard Bonafide is een uitgebalanceerde ski met goede carve eigenschappen. Met name in de lange bochten komt de Bonafide het beste tot z’n recht. De ski is zeer stabiel en knalt door de buckels heen. Eerder geschikt als tweede racelat, dan als ski voor in de diepe poeder. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Goodboards Lupi

De met de hand gemaakt Lupi is geweldig op de kanten te skiën, maar vereist wel veel concentratie en kracht. Daar krijg je dan wel veel stabiliteit, controle en goede stuureigenschappen voor terug. Dit is een ski die je op alle delen van de berg een goede tijd geeft. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. K2 Pinnacle 95

De nieuwe Konic constructie maakt de Pinnacle 95 dynamisch en sportief. Dat merk je vooral op de piste, maar de echte kracht van deze veelzijdige ski ligt juist buiten de piste. Met een geweldig drijfvermogen is deze ski met uitstekende prestaties in korte en lange bochten een van de toppers. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De K2 Pinnacle 95 is te koop bij: OutdoorXL.

5. Kästle FX 95 HP

De FX 95 HP is een ski die een skiër nodig heeft met veel ervaring. Dit is een stijve ski die om veel concentratie en nauwkeurigheid vraagt. Stop je dat erin dan krijg je er een zeer stabiele en sportieve ski voor terug. Niet voor beginnende freeriders! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Kästle FX 95 HP is te koop bij: OutdoorXL.

6. Line Supernatural 92

Ondanks dat de Supernatural 92 een van de smalste ski’s uit deze categorie is, drijft de ski erg goed in de poedersneeuw. De ski is sportief, heeft een snelle kantenwissel en stuurt zowel op de piste als daarbuiten erg makkelijk in. Een hele goede ski voor skiërs die gas willen geven.

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Line Supernatural 92 is te koop bij: OutdoorXL.

7. Salomon QST 99

De QST 99 is een zeer allrounde ski, die ondanks z’n breedte van 99 mm ook op de piste goed presteert. In de verspoorde sneeuw knalt de ski overal doorheen. Deze uitgebalanceerde ski is vergevingsgezind, sportief en presteert ook goed in de poeder. Een ski waar je simpelweg plezier op hebt!

Bekijk de testresultaten van deze ski

De Salomon QST 99 is te koop bij: OutdoorXL.

8. Stöckli Stormrider 95 

De Stormrider 95 laat je de breedte direct vergeten. De ski heeft een mooie buiglijn, fantastische flex en knalt overal doorheen. Buiten de piste maakt de ski indruk, maar ook op de piste kun je er geweldig mee carven. Deze ski is iedere cent van z’n forse prijs waard!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest:

Allmountain Performance ski's
Allmountain Performance Lady ski's

Bekijk de hele Skitest 2018