Sport Performance Short Turn ski's - Skitest 2017

Een Sport Performance ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Zowel voor de fabrikanten als de eindgebruiker is dit een belangrijke groep.

De beste 9 Sport Performance Short Turn ski's van 2017

De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die echter niet doorlopend het uiterste vergen van zichzelf en het materiaal. De radius ligt over het algemeen tussen de 14 en 17 meter en hiermee zijn de ski’s geschikt voor korte en lange bochten. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan zoals je ook in de Race modellen ziet, alleen meer afgestemd op een ontspannen gebruik. De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Het zijn echte alleskunners voor op de piste. Voor op de piste zijn dit universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Redster XTi

Racetechology meets Allmountain Performance. De multi radius Redster is een sterke sportieve carver met topprestaties op een harde piste. Een zeer dynamische ski die bij het wisselen van gesneden naar slippende bochten concentratie van de skiër eist.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard Quattro 6.9 Ti - Very Important Product

In tegenstelling tot zijn voorganger is dit niet alleen een ski om mee te carven maar scoort hij ook hoog bij slippende bochten. Korte en middellange bochten gaan als vanzelf. Bij lange bochten op hoge snelheid vereist de ski meer kracht van de skiër. Een goede mix tussen prestatie en recreatie, geschikt voor een zeer brede doelgroep.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Fischer RC 4 WC SC - Very Important Product

De Fischer is een echt high Tech product. Uitstekende stuureigenschappen en zeer wendbaar. Zowel op harde als zachte ondergrond scoort de Fischer zeer goed. Ook op hoog tempo loopt de ski zeer rustig. Een ski met een worldcup hart, ook geschikt voor grote, zwaardere skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Head Supershape I.Magnum

De Supershape Magnum is een supersnel precisie-instrument. Gesneden bochten is peanuts. Slippende bochten liggen de Head wat minder. Met de brede Schaufel functioneert de hard afgestemde Head goed op een verspoorde ondergrond. Ook op ijzige piste geeft de ski heel veel vertrouwen. De doorontwikkeling van deze klassieker is een schot in de roos.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Nordica Dobermann Spitfire Pro Evo - Very Important Product

De Spitfire is een echte carvebak. De ski behaalt de hoogste scores van de groep. Kan ook geslipte bochten prima aan. Korte en middellange bochten zijn in geprogrammeerd maar scoort ook super in lange bochten! Een echte topper, niet alleen voor de zeer sportieve skiër maar ook voor de recreant met een beetje power in zijn benen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Salomon X Race SC - Very Important Product

De X Race is een zeer veelzijdige ski die bij alle bochtvormen, in elke sneeuwsoort en bij elk tempo de testers blij wist te maken. De ski scoort in zijn categorie de hoogste waarde op stabiliteit. De X Race is een levendige ski, vriendelijk in de omgang en zeer veelzijdig. Geschikt voor de rustige en de sportieve skiër.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Stöckli Laser CX - Very Important Product

Een echte hightech race bak. Op hoog tempo loopt de ski als op rails. De ski rijgt korte bochten aan elkaar. Wat meer ongebruikelijk voor een Stöckli is dat de ski ook bij slippende bochten een prima guur slaat.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Völkl Racetiger SC Uvo - Very Important Product

Een absolute topper in de categorie. Een echte alleskunner zonder tekortkomingen. Zeer veelzijdig en zowel voor rustige als sportieve skiërs zeer geschikt. Opstappen en wegwezen!

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Vist SL 2.0

Een levendige carver. Slippende bochten liggen de Vist niet. Kracht en concentratie zijn nodig om met de Vist vriendjes te worden. Wedstrijd skiërs zullen lol hebben met deze ski, zeker geen geschikte ski voor Jan en alleman. Een compromisloos slalom wapen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: