Sport Performance Long Turn ski's - Skitest 2017

Een Sport Performance ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Zowel voor de fabrikanten als de eindgebruiker is dit een belangrijke groep.

De beste 12 Sport Performance Long Turn ski's van 2017

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Redster DoubleDeck 3.0 XT - Very Important Product

Een van de sportiefste ski’s in deze categorie. DoubleDeck 3.0, Race Rocker, Race Interface, Multiradius Side Cut, Titanal platen. You name it the Redster has it! De ski is in zijn element bij lange en middellange bochten, voor korte bochten heb je power nodig. Stabiliteit en performance op ijzige piste zijn de beste in de categorie. Waanzinnige kantengrip en fantastische rebound, optimaal voor sterke, zware skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard RC Ca - Very Important Product

Een goede veelzijdige allrounder. De Blizzard voelt zich op een wat zachtere ondergrond beter dan op een ijzige. Een ideale ski voor rustige skiërs die af en toe flink gas willen geven. Een plezierige ski die foutjes niet afstraft met een prettig prijskaartje.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Speedzone 12 Ti

De Speedzone is met zijn radius van 15m niet echt een Long Turn model. Korte bochten gaan uitstekend. Een prettige ski die sportief dynamisch geskied kan worden maar waar je ook rustig mee kunt cruisen. Levendige alleskunner.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Elan Amphibio 16 T12 Fusion - Very Important Product

Net als voorgaand jaar is de Amphibio 16 weer een van de topmodellen in de categorie. Goede carve eigenschappen gecombineerd met de hoogste scores bij slippende bochten. Op een zachte of verspoorde ondergrond kan de Elan alles. Dat de Amphibio ook op ijzige ondergrond goed scoort geeft wel aan dat het een zeer veelzijdige ski is. De Elan valt op in de categorie als een comfortabele ski die alles kan en waar elke skiër mee op pad kan.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Fischer Progressor F 19 Ti Racetrack - Very Important Product

Carven of driften; het maakt de Fischer niet uit. De Fischer haalt bij lange bochten en stabiliteit absolute topscores. De kenmerken komen het best tot zijn recht op een harde ijzige ondergrond. Een sportieve veelzijdige carver.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Head Supershape i. Speed - Very Important Product

De i. Speed wil maar een ding; harder! De Head is met al zijn worldcup technologie een echte race bak. Een agressieve ski die graag op de kant geskied wordt. Driften kan best maar carven is het  metier van de i. Speed. Korte of lange bochten het maakt de ski niets uit. Een zeer sportieve ski waar echter ook rustiger skiërs plezier mee zullen hebben.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. K2 Super Charger - Very Important Product

De Super Charger is een goedmoedige wendbare Long Turn ski. Een sportieve allrounder. Goede carve en drift eigenschappen en veel stabiliteit. Zoals het een K2 betaamt, scoort de ski top waarden op zachte en verspoorde ondergrond. Het verbazingwekkende is dat dit niet ten koste gaat van het gedrag op ijzige piste op hoog tempo. Ook hier staat de Super Charger zijn mannetje!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Kästle RX 12

Voor het eerst sinds tijden is Kästle weer met een echte RS ski in de test. Een klassieke sandwich constructie, titanal boven- en onderlaag en ABS zijwangen. De ski komt goed tot zijn recht op een ijzige piste maar voelt zich meer thuis op een wat zachtere of verspoorde ondergrond.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Rossignol Pursuit 800 Ti

De Rossignol heeft de meest extreme taillering in de categorie (127-71-107mm) maar combineert dit met een wat zachtere afstemming. Korte bochten of lange, het maakt niet uit. Gesneden of slippende bochten, ook dat maakt de ski niets uit. Een zeer comfortabele en veelzijdige ski. Een echte alleskunner om op te genieten!

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Stöckli Laser SX

De klapper uit het skicrosscircuit van afgelopen jaar is helemaal vernieuwd. De constructie met titanal boven- en onderplaat zorgt voor een stabiele loop, zelfs bij belachelijk hoge snelheden. Een echte race bak voor snelheidsfreaks.

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Vist Scuderia SMR

Een ski voor specialisten die graag volgas skiën. Toch is de Scuderia SMR meer veelzijdig dan de overige Vist ski’s in de test. Ook op wat zachtere ondergrond en bij slippende bochten wist de Scuderia te scoren.

Bekijk de testresultaten van deze ski

12. Völkl Racetiger RC Uvo - Very Important Product

Een echte allrounder zowel als sport ski, als comfort ski hoge ogen gooide. Hoewel de naam Racetiger ander doet vermoeden hebben ook rustige skiërs veel plezier met de Völkl. Er is net zo gemakkelijk mee te racen als mee te cruisen. Een echte alleskunner zonder tekortkomingen. Prima geschikt voor zowel voor dames als heren. 

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: