Sport Performance Lady ski's - Skitest 2017

Een Sport Performance ski is eigenlijk de wat terug getunede versie van het topmodel. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Zowel voor de fabrikanten als de eindgebruiker is dit een belangrijke groep.

De beste 9 Sport Performance Lady ski's van 2017

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Cloud 11 XT - Very Important Product

Een ski met sportieve genen. De Cloud is stabiel en geeft vertrouwen. De Atomic is een harmonisch afgestemde performance ski die op harde piste het best tot haar recht komt. De gemakkelijke bochteninzet wordt door de testers algemeen geprezen. Een multi radius ski met de Schaufel van een slalom ski maar de taille en staart van een RS ski.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Elan Insomnia Power Shift - Very Important Product

De Elan is een gemakkelijke ski die zonder veel krachtinzet geskied kan worden. De ski voelt zeer licht aan en heeft een flitsende kantenwissel. Keerzijde van de lichtvoetigheid is dat de Elan bij lange bochten op hoge snelheid wat onrustig aanvoelt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Head Super Joy

De Joy is een echte fun carver. De ski draait gemakkelijk en is ondanks het lichte gewicht zeer stabiel. Volgens de testmeiden was de naam van de ski zeer goed gekozen. Super licht, super gemakkelijk, super Joy!

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Kästle MX 74

Slippende bochten zijn niet echt het domein van de Kästle. Ook op hoge snelheid laat de ski wat steekjes vallen. Mogelijk had dit te maken met de korte lengte van de test ski (156cm).

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. K2 Luv Machine 74 Ti

Een echte funski die vooral bij korte bochten en op niet te hoge snelheid in haar element is. Een beetje verrassend was dat de Luv Machine ook op een harde ijzige ondergrond uitstekend werd beoordeeld. Volgens de testmeiden een ontspannen alleskunner, zonder veel krachtinzet te skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Nordica Sentra SL 7 Ti Evo - Very Important Product

De balsahouten kern van de Sentra is omgeven door twee Titanal platen. Een lichte maar tevens heel sportieve ski. Stabiel en torsie stijf. Zowel gesneden als slippende bochten probleemloos. Een levendige, snel wendbare ski met een fantastische kantengrip. Een ski voor vrouwen die een SL ski zoeken. Topper in de categorie!

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Salomon W-Max - Very Important Product

Een echte Performance ski. Uitstekend bochtengedrag en zeer stabiel. Niet een echte lichtgewicht maar de ski loopt als op rails. Je voelt je een wedstijdskiër op de W-Max aldus een van de testdames.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Stöckli Spirit Motion - Very Important Product

Op harde pistes komt de Stöckli helemaal tot haar recht. De beste carver in de categorie! Keerzijde van de medaille is dat slippende bochten niet echt besteed zijn aan de Spirit Motion. De ski moet echt op de kant geskied worden. Een hele sportieve ski voor de zeer gevorderde dames.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Völkl Flair SC Uvo - Very Important Product

De Rocker constructie van de Flair SC zorgt voor een hele snelle bochtinzet. De ski scoort uitstekend zowel bij carven als driften. De ski is prachtig gedempt en loopt ook op hoge snelheid zeer rustig. De zeer veelzijdige Flair is zowel voor ontspannen glijden als sportief knallen zonder meer een topper.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: