Race Slalom ski's - Skitest 2017

Focus op snelheid en agressiviteit!

Dit zijn de absolute topproducten van de skifabrikanten. Alle knowhow en hightech wordt ingezet bij deze paradepaardjes. Veel technieken die in het worldcupcircuit worden gebruikt zie je terug bij deze edellatten. Uiteraard heeft dat zijn weerslag op de prijs. Goedkope skietjes ga je in deze categorie niet vinden! Prijzen liggen zo tussen de 800 en 1000 euro.

De beste 10 Race Slalom ski's van 2017

Topmateriaal, dat is zeker, maar wel met een kanttekening. Topmateriaal voor top skiërs! Niet iedereen zal gelukkig worden op dit type ski’s. De recreatieve skiër kan beter in een andere categorie gaan shoppen. Het zijn veeleisende racemonsters die eisen stellen aan de gebruiker. Geen allemans vriendjes dus.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Redster DoubleDeck 3.0 SL

De ski met de meest extreme taillering en de kleinste radius van alle Slalom modellen. Toch is het een gemakkelijke ski met uitstekende carve en drift eigenschappen. Dankzij de dubbeldekse constructie is de ski ook op hogere snelheden zeer stabiel. Een breed inzetbare ski met goed op elkaar afgestemde eigenschappen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard SRC

Een sportieve carver die echter duidelijk meer goedmoedig en speels is dan zijn voorganger van het laatste seizoen. Eigenschappen zijn goed op elkaar afgestemd. Voor een slalom ski breed inzetbaar. Zowel gesneden als slippende bochten gaan probleemloos.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Speed Zone 16 Ti - Very Important Product

Dynastar heeft zijn ervaring uit de wedstrijdsport vol in deze ski gestoken. De 'Powerdrive' Technologie zorgt voor extreme kantengrip waardoor de ski op ijzige ondergrond fantastisch scoort. De ski ligt als een huis op de piste en loopt als op rails. Hoe meer input de ski krijgt hoe meer hij teruggeeft. De meest agressieve Dynastar sinds tijden. De Speedzone is een perfecte ski voor dynamische en krachtige skiërs. Een echte SL op wedstrijdniveau!

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Fischer RC 4 The Curve DTX

De RC 4 heeft Worldcup techniek in zijn genen. Triple radius voor extreme bochtendynamiek. De Curve Booster plaat levert in combinatie met het Diagotex carbon laminaat een enorme torsiestijfheid en perfecte krachtsoverdracht. Naast de bekende Worldcup serie heeft Fischer met The Curve een tweede lijn in het topsegment. Een uitstekende ski voor skiërs met een goede techniek die geconcentreerd skiën en een dynamische ski zoeken.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Head Worldcup Rebels i.SL - Very Important Product

Een heel sportieve veelzijdige ski. Het nieuwe model met de bredere Schaufel is duidelijk comfortabeler dan zijn voorganger. Head Performance is nog nooit zo gemakkelijk te skiën geweest. Ook slippende bochten zijn met de Head geen enkel probleem. De ski is een uitstekende mix tussen sportieve carver en echte racer.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Nordica Dobermann SLR RB Evo - Very Important Product

De meest sportieve ski in de categorie. Korte en middellange bochten gaan zoals het hoort bij een SL ski, fantastisch! Wil je wijde of slippende bochten maken heb je druk, kracht en concentratie nodig. De ski is optimaal bij een hoog tempo op een harde ijzige piste. Dan komen zijn eigenschappen optimaal tot hun recht. Een van de weinige echte racebakken in de categorie en beslist niets voor beginners. Echte race bak!

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Hero Elite ST Ti - Very Important Product

De successen uit de Worldcup lijken wel een op een in de Hero te zijn getransplanteerd.  Een sportieve ski die ook in het wedstrijdsegment zou kunnen scoren. De ski presteert het best op harde ijzige ondergrond maar doet het ook op zachte verspoorde sneeuw nog prima. Zowel op de kant als vlak gesteld spoort de ski heel rustig. Een levendige speelse slalom ski met een gemakkelijke bochtinzet en veel grip op ijzige ondergrond.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Salomon X-Race SW - Very Important Product

Een feestje bij korte bochten maar tegelijk een hele goede allrounder die onder alle sneeuwomstandigheden weet te overtuigen. Geen echte hightech racer maar een veelzijdige slalomski met een sportief karakter. Ook lichtere skiërs of dames hebben met de X-race een topper onder de voeten. Kortom een breed inzetbare funski voor een breed publiek. Wedstijd georiënteerde SL skiërs kijken beter even verder.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Vist Scuderia SL Race

De Scuderia SL Race is in tegenstelling tot veel Vist producten niet een pure racer. De eigenschappen zijn goed op elkaar afgestemd en maken de Vist tot een weliswaar hele sportieve carver maar ook tot een ski die het op een zachtere ondergrond, of bij skiërs met wat mindere conditie nog steeds goed doet, bepaald opvallend.

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Völkl Racetiger Speedwall SL Uvo - Very Important Product

Uitstekende carve eigenschappen. Slippende bochten prima! Een hele levendige, gemakkelijk te skiën slalom ski. Onder alle omstandigheden is Speedtiger een perfecte kameraad. Op hoge snelheid heeft de ski wel druk nodig om te kunnen presteren. Een ski voor de hele dag en alle omstandigheden.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie is ook getest: