Race Reuzenslalom ski's - Skitest 2017

Focus op snelheid en agressiviteit!

Dit zijn de absolute topproducten van de skifabrikanten. Alle knowhow en hightech wordt ingezet bij deze paradepaardjes. Veel technieken die in het worldcupcircuit worden gebruikt zie je terug bij deze edellatten. Uiteraard heeft dat zijn weerslag op de prijs. Goedkope skietjes ga je in deze categorie niet vinden! Prijzen liggen zo tussen de 800 en 1000 euro.

De beste 9 Race Reuzenslalom ski's van 2017

Topmateriaal, dat is zeker, maar wel met een kanttekening. Topmateriaal voor top skiërs! Niet iedereen zal gelukkig worden op dit type ski’s. De recreatieve skiër kan beter in een andere categorie gaan shoppen. Het zijn veeleisende racemonsters die eisen stellen aan de gebruiker. Geen allemans vriendjes dus.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Redster DoubleDeck 3.0 GS - Very Important Product

Een van de meest sportieve ski’s uit de categorie. Carven gaat als vanzelf om te driften heb je kracht nodig. Net als met lange en middellange bochten; ze zijn in de ski geprogrammeerd. Wil je korte bochten maken heb je kracht en concentratie nodig. De ski loopt super stabiel ook op zeer hoge snelheid en spijkerharde ondergrond echter ook op zachte sneeuw en verspoorde piste weet de Atomic nog te overtuigen. De ski heeft racegenen maar ook minder sportieve skiërs hebben veel plezier op de Redster.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard WRC - Very Important Product

Een veelzijdige 'Speedmachine', zo kun je de Blizzard wel omschrijven. Goede carve eigenschappen en een voor een RS ski ongekende drift performance. Korte bochten zijn ook geen probleem en ook op een zachter ondergrond doet de Blizzard het prima. Harde en ijzige ondergrond zijn zoals het hoort bij een ski in de ze categorie een eitje. Een sportieve carver die ook voor de wat lichtere of meer recreatieve skiër veel te bieden heeft.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Speed Worldcup Master

Met een lengte van 175 cm is de Dynastar de kortste ski in de RS test dit jaar en dat merk je best. Korte bochten gaan als vanzelf, keerzijde van de medaille is dat de ski hierdoor ook wat inlevert op stabiliteit en in lange bochten. De kortere lengte komt het best tot zijn recht bij lichtere skiërs of dames. De ski is eigenlijk een combi van een SL en een RS ski.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Fischer RC 4 The Curv - Very Important Product

De Fischer is een echt zwaargewicht met extreme maten. Met een taille van 74 mm is het de breedste in de categorie. De ski gaat als een TGV! Een sensationeel goede demping gecombineerd met een rotsvaste loop maken extreme hellingshoeken mogelijk. Een echt racemonster waar je sterke bovenbenen voor nodig hebt. Een echt performance monster voor zeer sportieve en krachtige skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Head Worldcup Rebels i.Speed Pro - Very Important Product

Een echte hightech racer waarin de knowhow van Head uit het Worldcup circuit duidelijk terug te vinden is. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Rebels iSpeed breder inzetbaar zonder dat dit ten koste gaat van het sportieve karakter van de ski. Een goede ontwikkeling. Als geen andere ski weet de Head zowel de sportieve carvers als echter racefanaten tevreden te stellen. Aan de ene kant een hele veelzijdige, gemakkelijke hanteerbare ski, aan de andere kant een echter race bak!

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Nordica Dobermann GSR RB Evo - Very Important Product

Fantastische scores zowel bij gesneden, als slippende bochten. Een echte racer waarmee echter ook minder extreme skiërs veel plezier mee kunnen hebben. Een veelzijdige ski voor een brede doelgroep. De testers waren zeer enthousiast over de Dobermann!

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Hero Master

De kracht van de Rossignol ligt bij middellange en lange bochten. De ski heeft een zeer snelle kantenwissel en een snelle acceleratie. Sneller is beter bij de Hero! De ski is gemakkelijk hanteerbaar, de damestesters waren zeer enthousiast over de Rossi!

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Vist Scuderia GS Race

Als je een sportieve agressieve ski zoekt zit je bij Vist altijd wel goed. De Scuderia GS race is eigenlijk een pure wedstrijdski die vooral op hoge snelheid op ijzige ondergrond goed tot zijn recht komt. Voor korte bochten is veel kracht nodig. De Vist kent slechts een stand; Volgas! Met een wespentaille van 66 mm is het de smalste in de categorie. De kantengrip is waanzinnig! De Scuderia GS Race is een echte expert ski; niet geschikt voor iets anders.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Völkl Racetiger Speedwall GS Race - Very Important Product

Ook Völkl heeft met de Racetiger een zeer breed inzetbare ski gebouwd. Ondanks zijn sportieve inslag is dit de enige ski in de categorie die ook op Comfort hoog scoort. Bij lange en middellange bochten is het een echte RS ski en zijn de scores hoog. Echter ook bij korte bochten laat de Racetiger geen steken vallen. Of de piste nu hard of zacht was, strak geprepareerd of verspoord, de Racetiger wist de testers vol te overtuigen!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie is ook getest: