Allround Unlimited Lady ski's - Skitest 2017

Veelzijdige alleskunners zonder prijslimiet

Het onderscheid tussen Allround en Allround Unlimited zit hem in de prijs. Bij de Allround ski’s letten we op het prijskaartje, we proberen onder de 500 euro te blijven. Bij de Unlimited modellen hieronder, de naam zegt het al, hanteren we geen limiet. Damesski's zijn lichter dan de mannelijke variant.

Top 6 Allround Unlimited Lady ski's

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Elan Delight Supreme Ps

Zeer gemakkelijke ski vooral bij korte dynamische bochten. De ski geeft heel veel zelfvertrouwen, heeft een vlotte kantenwissel en loopt rustig ook op hogere snelheid. Ondanks het lichte gewicht is de Delight Supreme uitstekend sportief te skiën zonder veel krachtinzet. Geen trillende benen in de après-ski!

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. K2 Beluved 78 TI - Very Important Product

De Research and Development afdeling van K2 heeft haarscherp door wat vrouwen van een ski verwachten. De BeLUVed scoort hoog bij alle bochtvormen, is levendig en gemakkelijk te controleren. Vanwege de lange alltrerrain rocker is een centrale stand op de ski optimaal. De ski behaalt dan zowel op als naast de piste hoge scores.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Kästle LX 72

Zeer sportieve ski met veel kantengrip. De ski ligt rustig op de piste en vereist weinig kracht. De smalle taille zorgt voor een snelle kantenwissel en veel grip op harde ondergrond. In het terrein naast de piste heeft de LX duidelijk meer problemen. Kortom: een solide ski voor dames die het liefst op een gladde, geprepareerde piste skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Line Pandora 95

De Pandora is duidelijk een ski gemaakt voor het terrein naast de piste. Toch doet de ski het op de piste verrassend goed. Rustig cruisen gaat prima. Voor sportief carven is de ski minder geschikt. Een top ski voor freeriders die ook op een verspoorde piste ontspannen willen kunnen skiën.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Stöckli Spirit Evo - Very Important Product

De Spirit Evo is geen echte damesski maar een uniseks allrounder. Een zeer dynamische ski. Carven gaat perfect, driften een stuk minder. Oneffenheden op de piste doorsnijdt de ski alsof ze er niet zijn. De Spirit Evo is een sportieve veeleisende carver voor gevorderde skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Vist Sport 73 Rainbow - Very Important Product

Een agressieve carver met een zeer stabiele loop. Een super sportieve ski met veel eigendynamiek. Met een taille van 73 mm en een Schaufel van 127 mm doet de Vist denken aan een slalom ski. Extreme hellingshoeken en spelen met middelpuntvliedende kracht zijn belangrijk. Voor krachtige dames met een uitstekende techniek.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: