Allround Unlimited ski's - Skitest 2017

Veelzijdige alleskunners zonder prijslimiet

Het onderscheid tussen Allround en Allround Unlimited zit hem in de prijs. Bij de Allround ski’s letten we op het prijskaartje, we proberen onder de 500 euro te blijven. Bij de Unlimited modellen hieronder, de naam zegt het al, hanteren we geen limiet.

De 10 beste allround unlimited ski's van 2017

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Blizzard Quattro RS - Very Important Product

De Quattro RS heeft een echte reuzenslalom taillering (116-69-100). Alle technische hoogstandjes van Blizzard zijn in deze ski verwerkt. De ski loopt als op rails, ook op spijkerharde ondergrond. Een speedmachine met een zeer snelle kantenwissel. Ook voor grote en zware skiërs zeer geschikt. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Dynastar Speedzone 10 TI - Very Important Product

De Speedzone is met 167 cm de kortste ski in de categorie. Een harmonieuze ski voor alle sneeuw omstandigheden. Moeiteloze bochtinzet, perfect voor ontspannen skiën, ook op snelheid. Een top ski met een uitstekende prijs-prestatie verhouding, ook voor sportieve dames uitstekend. Zwaardere skiërs zijn wel beter af met wat meer lengte. Fun ski voor elk tempo en elke bocht.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Elan Amphibio 14 TI

De Elan is een gemakkelijke ski. Scoort ontzettend goed op korte en middellange bochten, op lage en hoge snelheid. De Amphibio technologie, waarbij je een linker en rechter ski hebt met camber aan de binnenzijde en rocker aan de buitenzijde, zorgt voor een gemakkelijke bochteninzet en een fantastische grip. Een sportieve, breed inzetbare ski.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Head Raw Instinct TI Pro

Een krachtpatser. Typisch Head is de extreme taillering 124-78-110 waardoor de ski gemakkelijk de bocht induikt en zeer wendbaar is. Een dynamische ski met een rustige loop, ook op hoog tempo. Goede combi van comfort en sportiviteit. Ski is perfect voor heftig carven en extreme hellingshoeken.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Kästle MX 89

Klassiek gebouwde dynamische ski. De taille van 89 mm zorgt ervoor dat de ski buiten de piste of in verspoord terrein goed presteert. Door de brede Schaufel (129mm) en Tail (113mm) is de ski gemakkelijk op de kant te skiën. De MX 89 is zeer torsie stijf en heeft een rustige loop, ook in verspoord terrein.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Line Sick Day 95

Een opvallende verschijning en een opvallend resultaat. Voor degenen die plezier in het terrein belangrijker vinden dan korte bochten op de piste. Een gemakkelijke ski die met weinig krachtsinspanning te skiën is. Een freerider waarmee je op de piste ook nog best mee kunt carven maar die gemaakt is voor lekker cruisen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Hero Elite All Turn - Very Important Product

Deze ski is super gemakkelijk te skiën. Krijgt topnoteringen bij alle bochten. Een multi radius ski met een SL Schaufel en een RS taillering. Breed inzetbare en levendige ski. Een sportieve allrounder met een zeer hoog potentieel! Een allemans ski voor alle gewichtsklassen. Een ski zonder tekortkomingen. Aanrader.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Salomon X-Max X12 - Very Important Product

Veel lichter dan zijn voorganger. Topscores zowel bij carven, driften, als op snelheid. Ook in verspoorde sneeuw laat de X-Max geen steken vallen. Een echte alleskunner waar het testteam unaniem zeer enthousiast over was. Voor zowel de skileraar, de tempofreak als de rustige genieter een perfecte ski!

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Stöckli Laser Ax - Very Import Product

Een extreem sportieve ski die eisen stelt aan de skiër. Een echte Stöckli! Om met deze ski gelukkig te worden moet je een goede techniek en conditie hebben. Daar krijg je dan wel heel veel voor terug. De Laser AX is een echte high performance ski die tramrails freest op de piste.

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Vista Italia

De filosofie van Vist is top race ski’s te bouwen voor skiërs die een veeleisende ski willen en aankunnen. Carvebakken pur sang. In het terrein naast de piste heeft de Italia niets te zoeken. Een echt wapen voor zwaargebouwde volgas piloten met spieren en conditie!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: