Allround Lady ski's - Skitest 2017

Veelzijdige alleskunners tot max. 500,-

De Allround ski’s spreken een heel breed publiek aan. De ski’s hebben zeer uitgebalanceerde eigenschappen, vragen weinig kracht, straffen onvolkomenheden in de techniek niet af en geven de skiër zelfvertrouwen.

De 4 beste damesski's van 2017

Onze testers waren verbaasd over het sportieve potentieel dat veel modellen in zich hebben. Een ander voordeel van de allrounder is de relatief lage prijs. Koopjesjagers komen hier tot zijn recht, veel ski voor weinig geld. Voor wie van ongecompliceerd genieten houdt, is de Allround ski de optimale keuze. Bij de Allround ski’s letten we op het prijskaartje, we proberen onder de 500 euro te blijven. Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Dynastar Intense 10 - Very Important Product

Bij de Intense serie heeft Dynastar de prestaties van een race ski gecombineerd met het gewicht van een tourski, belangrijk in de Lady categorie. De rocker constructie van de Intense 10 drift probleemloos en laat geen steken vallen. Het damesteam is unaniem enthousiast over de Intense 10.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Nordica Sentra 4 Evo - Very Important Product

De Sentra is een exponent van de Nordica filosofie. De ski heeft een super sportief karakter. De beste carver in de groep. Voor snelle en sportieve dames die snel beter willen worden. Een snelle kantenwissel en een rustige loop op hoge snelheid. Over het uiterlijk van de Sentra 4 waren de meningen nogal verdeeld.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Rossignol Famous 6

Een uitstekende allrounder met zeer uitgewogen eigenschappen. Driften of carven, geen probleem. Zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Bochtinzet gaat bijna vanzelf en zonder krachtsinspanning. De Famous 6 kan alles en ziet er ook nog eens top uit, volgens een van de testers.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Völkl Flair 74 - Very Important Product

Völkl heeft deze winter een geheel nieuwe dameslijn in de catalogus. Superlichtgewicht! De Flair 74 is vooral op rustige skiërs gericht. Lekker genieten en ontspannen op de ski’s. Beginners zullen zich snel verbeteren. De Völkl is onder alle sneeuw en piste omstandigheden gemakkelijk te skiën. Een prima allrounder!

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: