Allround ski's - Skitest 2017

De Allround ski’s spreken een heel breed publiek aan. De ski’s hebben zeer uitgebalanceerde eigenschappen, vragen weinig kracht, straffen onvolkomenheden in de techniek niet af en geven de skiër zelfvertrouwen.

De 6 beste Allround ski's van 2017

Onze testers waren verbaasd over het sportieve potentieel dat veel modellen in zich hebben. Een ander voordeel van de allrounder is de relatief lage prijs. Koopjesjagers komen hier tot zijn recht, veel ski voor weinig geld. Bij de Allround ski’s letten we op het prijskaartje, we proberen onder de 500 euro te blijven.

Licht en sportief

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Blizzard Quattro 7.2 - Very Important Product

De Quattro 7.2 is een sterke en veelzijdige ski, een zeer sportieve carver, maar niet echt een beginnersski. Het is een ski met een hoog potentieel waar ook zwaardere of hele sportieve skiërs zeer goed mee uit de voeten kunnen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Dynastar Speedzone 7 Xpress

De Speedzone 7 scoort hoog zowel bij carven als bij driften. Met name op zachte en verspoorde sneeuw is de ski in zijn element. Het is een wendbare ski die ook op hogere snelheden veel zelfvertrouwen blijft geven. De ski helpt de skiër verder in zijn of haar ontwikkeling. Past uitstekend in deze categorie.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Elan Amphibio 12 TI - Very Important Product

Het model met de kleinste radius (14,9m) en de breedste Schaufel (125mm) in de groep. Met een taille van 78 mm tenderend naar Allmountain categorie. Goed op geprepareerde piste. Bij slechtere omstandigheden minder goed. Niet de meest sportieve ski. Zeer easy going voor oudere skiërs die minder om Speed geven of niet meer de beste conditie hebben.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Fischer Progressor F17 - Very Important Product

Een hele sportieve carver met een rustige loop op hoge snelheid. De ski verwacht wel wat van de skiër maar geeft dan ook veel terug. De ski heeft druk op de Schaufel nodig, beginners hebben hier vermoedelijk nog wel eens moeite mee. De ski is geschikt voor ambitieuze skiërs die van tempo houden.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. K2 Konic 78 TI

Wie een vriendelijke ski zoekt waar je snel beter op kunt worden is hier aan het goede adres. Met de lange Rocker- neus heeft de ski een zeer gemakkelijke bochteninzet. Op verspoorde ondergrond en naast de piste bewijst de Konic dat het een echte K2 is. Prima ski voor gemoedelijke of beginnende skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Völkl RTM 75 IS - Very Important Product

De Völkl is een zeer sportieve allrounder met een perfect carve gedrag. De ski is breed inzetbaar. Op hoge snelheid loopt de ski als op rails. Toch stelt de ski geen hoge eisen aan de skiër. Zowel sport als comfort georiënteerde skiërs worden gelukkig op de veelzijdige RTM 75. Volgens de testploeg de meest complete allrounder!

Bekijk de testresultaten van deze ski

Ook getest in deze categorie: