Allmountain Performance Lady ski's - Skitest 2017

Hoewel deze dames ski’s het ook in het terrein naast de piste goed doen, ligt het zwaartepunt op pistegebruik. De ski’s zijn complexe technische hoogstandjes, te vergelijken met de Sportperformance ski’s en dus niet goedkoop.

De beste 4 Allmountain Performance Lady ski's van 2017

‘s Morgens als eerste de vers gevallen sneeuw naast de piste omploegen, aansluitend carven op de harde piste en in de namiddag op je gemakje door de natte bagger naar het terras. Deze dames ski’s doen het altijd en overal goed.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic X 80 W CTI

De Atomic is met de Light Wood core een echte lichtgewicht met prima scores zowel bij driften als carven. Ondanks het lichte gewicht is de ski zeer stabiel op harde ondergrond. Een bijzonder feature is de Heel Lift waardoor het lichaamszwaartepunt iets naar voren komt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. K2 Luv Sick 80 TI - Very Important Product

Een echte Allmountain ski, zeer veelzijdig en met een hoge funfactor. Korte of lange bochten, geen probleem. Een piste georiënteerde ski die het met de alltrerrain rocker ook op verspoorde ondergrond goed doet.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Kästle MX 84 Lady - Very Important Product

De stabielste ski uit de groep. De testers hebben het gevoel op een RS ski te staan. De ski heeft door zijn vorm (128-84-112) een hoge eigendynamiek en heeft de kleinste radius van de categorie (14,6m). Een echte bochtenvreter met een geniale grip. Ook in verspoord terrein goed te besturen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Stöckli Stormrider Motion 85 - Very Important Product

Scoort net als alle Stöckli’s zeer goed bij carven en stabiliteit. Opvallend en a-typisch is echter dat de testers de Stormrider als een zeer lichte en gemakkelijke ski ervaren. De ski functioneert onder alle omstandigheden zowel op als naast de piste.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: