Allmountain Performance ski's - Skitest 2017

Geen grenzen!

Skiërs verwachten veel van hun materiaal. Geen beperkingen, alles moet kunnen. Sportief op de piste en gemakkelijk in het terrein ernaast, Het valt niet mee die karakteristieken in een ski te combineren. De test toonde aan dat het diverse fabrikanten buitengewoon goed is gelukt.

De 13 beste Allmountain Performance ski's van 2017

De ski’s in deze categorie hebben een enorm breed inzet gebied. Zowel op de harde piste als in de diepe sneeuw ernaast, doen de Allmountain ski’s het goed. Als je de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste jaren op een hoop veegt: freeride, bredere ski’s en rockerconstructies, dan is het niet verbazingwekkend dat Allmountain tegenwoordig voor de meeste fabrikanten de belangrijkste productie groep vormt. Binnen dit ski type komen alle nieuwste ontwikkelingen bij elkaar. De hele berg als speelterrein, de ski is een alleskunner.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Atomic Vantage X 83 CTI

De Atomic houdt van hoge snelheden en gesneden bochten. In de vernieuwde Vantage lijn heeft Atomic know how vanuit het Touring segment gecombineerd met Race elementen. De Vantage is zeer stabiel en ook wel in voor een uitstapje naast de piste. Hier ligt echter niet zijn kracht.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Blizzard Quattro RX - Very Important Product

Een echte topper met in de categorie de hoogste scores bij carven en driften. Ondanks een taille van 84 mm zeer wendbaar en levendig, korte bochtjes geen probleem. Uitstekende piste ski die het ook in het terrein ernaast goed doet. Een veelzijdige alleskunner waar alle testers enthousiast over waren!

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. Dynastar Powertrack 84

Het duurt even voor je deze ski ‘door’ hebt. Alle bochtvormen gaan goed maar de ski is duidelijk geen carver voor harde piste, driften gaat hem beter af. Het echte werkterrein voor de Powertrack is in het Gelände. Een goede ski voor skiërs die nu nog op de piste onderweg zijn maar meer en meer offpiste willen gaan.

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Elan Amphibio 84 XTI Fusion - Very Important Product

De Amphibio kan bij de testers geen kwaad doen. Topscores bij alle bochtenvormen en enorme stabiliteit. Een sportieve ski, die het zowel op de piste als ernaast ontzettend goed doet. De testresultaten op een harde onverstoorde ondergrond zijn met afstand de beste in de categorie! Past exact in de categorie.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Fischer Pro Mountain 80 TI

De Pro Mountain is met zijn combinatie van Allmountain rocker en early rise tail een gemakkelijk draaibare, vergevingsgezinde ski. Toch is de ski op de piste zeer stabiel. De Pro Mountain snijdt met gemak door de bochten en de ski heeft een uitstekende kantengrip. Voor sportieve piste skiërs die een veelzijdige ski zoeken.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Head Monster 83 TI

De Monster is een uitstekende, zeer torsiestijve carver. Op harde piste en bij hoge snelheid is de ski in zijn element. In het terrein naast de piste is de ski alleen geschikt voor zware en sterke skiërs die met een hoog tempo onderweg zijn, lichtgewichten hebben hier een probleem.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. K2 iKonic 85 TI

De iKonic heeft een hele lange rocker Schaufel. Deze zorgt ervoor dat de K2 een supergemakkelijke offpiste ski is. Korte en middellange bochten geen probleem. Op hogere snelheden moet je de ski geconcentreerd skiën. Voor comfortabel cruisen is de ski perfect.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Kästle MX 84 - Very Important Product

Een uitstekende score bij de gesneden bochten maar ook bij driften slaat de Kästle een goed figuur. Korte bochten zijn niet echt het domein van de ski. Een sportieve ski die houdt van snelheid, de MX heeft reuzenslalom eigenschappen. Een vrij stugge ski, meer geschikt voor sportieve en/of zware skiërs.

Bekijk de testresultaten van deze ski

9. Line Supernatural 86

Bij lange bochten op harde ondergrond is de Line niet in zijn element. Gesneden bochten gaan wel maar slippende bochten liggen de Natural duidelijk beter. Hoe zachter de ondergrond hoe beter de ski. Samen met de grote broer van K2 de beste ski off piste. Een gemakkelijk wendbare ski met een hoge funfactor.

Bekijk de testresultaten van deze ski

10. Nordica GT 80 Evo

De kracht van de sportieve, slanke GT 80 ligt bij middellange tot lange bochten op hoge snelheid. Een piste georiënteerde, snelle ski voor met name harde ondergrond. Moeilijker offpiste. Moet met een beetje Rücklage geskied worden om te voorkomen dat de Schaufel zich ingraaft. Een race bak die kracht en techniek vraagt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

11. Rossignol Experience 84 - Very Important Product

Een echte alleskunner zonder tekortkomingen. Geschikt voor alle bochtenvormen zowel op de piste als in het terrein. Heeft samen met de Dynastar de kleinste radius (16m) van de groep. Ondanks de midden breedte van 84mm een levendige, wendbare ski die nooit teleurstelt. Zeer veelzijdig, prima geschikt voor skiërs die zich verder willen ontwikkelen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

12. Salomon X Drive 8.8 FS - Very Important Product

De X Drive is de breedste ski uit de categorie. Zowel op de piste als in het terrein was de testploeg enthousiast over de prestaties van de Salomon. Een sportieve en stabiele ski op de piste, echter niet te stug en met veel drijfvermogen offpiste. Een harmonieuze, goedmoedige alleskunner. Een ski voor de hele dag en alle sneeuwomstandigheden!

Bekijk de testresultaten van deze ski

13. Stöckli Stormrider 83

Zoals alle Stöckli ski’s heeft de Stormrider uitstekende carve eigenschappen en veel stabiliteit. Driften gaat lastiger. Een sportieve ski die ook zo gebruikt moet worden. In verspoord terrein snijdt de ski zonder probleem door sneeuwhopen heen. Duidelijk meer piste dan offpiste georiënteerde ski.

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: