Allmountain Free ski's - Skitest 2017

De Allmountain Free categorie heeft een duidelijk meer offpiste focus ten opzichte van de Allmountain Performance modellen. De verdeling piste/off piste is ongeveer fiftyfifty maar uit de test blijkt dat deze ski’s vaak wel naar een van de twee kanten doorslaan.

De beste 8 Allmountain Free ski's van 2017

Of de ski is optimaal op de piste en heeft meer moeite in de Tiefschnee, of de ski is in de poeder perfect en moet op een harde ijzige piste zeer geconcentreerd geskied worden. Gelukkig is er ook een aantal dat de eigenschappen optimaal weet te combineren!

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren (maximaal 3) geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

1. Elan Ripstick 96

Een duidelijke freeride georiënteerde ski met veel drijfvermogen en kantengrip. De ski komt het best tot zijn recht bij middellange en lange bochten op een zachte ondergrond. Vooral voor lichtere skiërs geschikt. Goede ski om het Freeriden onder de knie te krijgen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

2. Fischer Ranger 98 Ti - Very Important Product

Een lichte, stabiele en dynamische ski. De duidelijk offpiste afgestemde Ranger scoort bij lange bochten en op hoge snelheid de beste waarden in deze categorie. Een van de sportiefste ski’s in de groep die het op de piste goed doet maar ook in het terrein ernaast een goede score haalt.

Bekijk de testresultaten van deze ski

3. K2 Pinnacle 95 - Very Important Product

De meest veelzijdige Allmountain Free ski van dit jaar. Zowel op als naast de piste was de Pinnacle een feest! Voor een ski met deze midden breedte heeft de K2 perfecte carve en drift eigenschappen. Bij korte bochten haalde de K2 scores die in de Allmountain groep praktisch niet voorkomen! Zowel ontspannen als sportief te skiën. Een geniale alleskunner!

Bekijk de testresultaten van deze ski

4. Kästle FX 95 HP

Een freerider met prima carve eigenschappen, zeer veelzijdige ski. Hoewel duidelijk bestemd voor offpiste inzet heeft de Kästle zoveel grip en stabiliteit dat de ski ook op harde piste weet te overtuigen. Perfect voor krachtige skiërs die graag offpiste skiën maar ook goed prestaties op de piste eisen van hun ski.

Bekijk de testresultaten van deze ski

5. Line Supernatural 92 - Very Important Product

Een van de verrassingen van de test. De nieuwe Supernatural is een wendbare, levendige ski. De ski scoort hoog bij zowel carven als driften. Een veelzijdige ski met een cool, jeugdig design. Volgens een van de testers: 'de slalom ski onder de freeriders'.

Bekijk de testresultaten van deze ski

6. Nordica Enforcer 93

De Enforcer is een duidelijke exponent van de Nordica ski filosofie. Sportiviteit en dynamiek staan hoog in het vaandel. De ski is duidelijk in zijn element op hoge snelheid en bij wijdere bochten. De Enforcer heeft wat minder drijfvermogen in de diepe sneeuw dan de concurrentie. Het is eigenlijk een reuzenslalomski met wat offpiste eigenschappen toegevoegd. Het maakt de Enforcer tot de sportiefste ski in de categorie.

Bekijk de testresultaten van deze ski

7. Rossignol Sky 7 HD - Very Important Product

Bij de Sky heeft Rossignol een duidelijke keuze gemaakt. Bij gesneden bochten kan de ski het niet winnen van de concurrentie, bij driften en drijfvermogen scoort de ski topwaarden. Met de zeer lange tip en tail rocker is de Rossignol een echt stuk offpiste speelgoed. Op hoge snelheid en harde ondergrond wordt de ski hierdoor sneller onrustig. De opvolger van de populaire Soul 7 is vooral geschikt voor comfort skiërs die zich als freerider verder willen ontwikkelen.

Bekijk de testresultaten van deze ski

8. Salomon QST 99 - Very Important Product

Goede carve en drift eigenschappen. Een stabiele loop en veel drijfvermogen in de Tiefschnee. Wat mag je nog meer verwachten van een Allmountain Free ski? Een veelzijdige freerider die vooral bij korte en middellange bochten in zijn element is. De eigenschappen zijn zeer goed op elkaar afgestemd. Geschikt voor alle gewichtsklassen en skiniveaus, zowel op als naast de piste! 

Bekijk de testresultaten van deze ski

In deze categorie zijn ook getest: