Skitest 2017

ANWB Skitest 2017

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, speelde ook afgelopen winter onze Skitest 2017 zich af in Solda, Italië. In de laatste week van april hebben we onder perfecte omstandigheden de ski's voor de komende winter uitgebreid kunnen uitproberen. De ski's zijn vooraf in overleg met de ski-industrie ingedeeld in vier categorieën: Allround, Allmountain, Sport Performance en Race. Om het aantal testski's een beetje binnen de perken te houden is elk merk gevraagd niet meer dan 7 type ski's te leveren.

Het hoogste waardeoordeel dat een ski kan halen in onze test is de VIP-notering: Very Important Product. Let overigens niet alleen op de VIP-score, maar ook op de karaktereigenschappen. Met sterren geven we aan op welke punten de ski maximaal scoort.

Bekijk ook de meest recente ANWB Skitest:

ANWB Skitest 2018

Kies een categorie en bekijk de resultaten van de Skitest 2017

Allmountain Performance

Allmountain Performance

Allmountain Performance ski's zijn breed inzetbaar. Zowel op de harde piste als in de diepe sneeuw doen de ski's het goed.

Allround

Allround

De allround ski's zijn voor een breed publiek. Dit zijn echte alleskunners, van beginners tot gevorderden.

Video: onze skiërs in beeld

Sport Performance

Sport Performance

Sport Performance ski's zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die niet doorlopend het uiterste vergen.

Race

Race

Race ski's zijn voor echte top skiërs! Het zijn racemonsters die eisen stellen aan de gebruiker. Geen allemans vriendjes dus.

Ski's voor dames

Ski's voor dames

De damesski is meer dan alleen een roze kleurtje. Ze zijn lichter en het zwaartepunt verschilt ten opzichte van de 'normale' ski.