Sport Performance Slalom

Top 6 beste Slalom ski's

Dit jaar hebben we besloten om de Sport Performance categorie op te delen in drie subgroepen. De Sport Performance Slalom, Sport Performance Reuzenslalom en de Sport Performance Lady. De sportperformance ski’s zijn eigenlijk de getemde versies van de wedstrijdski. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Hieronder vind je de 6 beste ski's in de categorie Sport Performance Slalom.

Top 6 beste Sport Performance Slalom ski's

Voor veel fabrikanten is de Sport Performance categorie de belangrijkste groep. De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die niet doorlopend tot het uiterste willen gaan. De radius ligt over het algemeen tussen de 14 en 17 meter en hiermee zijn de ski’s geschikt voor korte en lange bochten. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan zoals je ook in de Race modellen ziet, alleen meer afgestemd op een ontspannen gebruik.

De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Op deze ski’s kun je de hele dag plezier hebben terwijl je met de echte top racemodellen ‘s middags nog wel eens met knikkende knieën en trillende bovenbenen staat uit te puffen. Veel ski’s in deze groep hebben een Rocker tip zodat ze een vriendelijke bochteninzet hebben en je minder kracht kosten. Dit zijn de alleskunners voor op de piste. In de topsportgroepen zijn dit de meest universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

1. Atomic | Redster XTI - adviesprijs € 699,-

Atomic noemt de Redster XTI als ‘de perfecte samensmelting van de slalom en de reuzenslalom ski’. En dit bevestigen onze testers! Je voelt direct dat de Atomic breed inzetbaar en universeel is. De ski is een echte Carver op de piste, maar is daarnaast ook goed te besturen in de verspoorde en zachtere sneeuw. Een harmonische ski met goed op elkaar afgestemde eigenschappen. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit is een vergevingsgezinde ski voor alle omstandigheden. Prima geschikt voor de comfort georiënteerde skiër.

Technische specificaties

Lengte 184 cm
Radius 17 m
Shape 169-15-102 mm

 

2. Dynastar | Speed Omeglass Ti - adviesprijs € 749,-

Een ski die perfect voldoet aan de eisen van de categorie. Hij is uitstekend geschikt voor het snijden van een bocht zonder al teveel inspanning te vragen. Vooral in de middellange bochten voelt de ski zich thuis. Als de Omeglass op snelheid wordt geskied doet hij het allemaal: snel, ritmisch en met een mooie rebound aan het eind van de bocht! Een wendbare en levendige ski. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Dynastar Speed Omeglass TI zoekt een sportieve skiër die een uitdaging zoekt, maar niet altijd op volle kracht wil skiën. Deze ski geeft je de hele dag het perfecte slalom gevoel.

Technische specificaties

Lengte 168 cm
Radius 13 m
Shape 121-67-105 mm

 

3. Fischer | Progressor F18

Voor een SL Performance ski is de Progressor F-18 in de test met zijn 174cm relatief lang. Ondanks deze lengte is de ski opvallend eenvoudig te sturen. Dit komt door de relatief soepele flex. Verspoord terrein, harde pistes het maakt de Progressor F18 niks uit. Een prettig karakter zonder op het sportieve vlak in te boeten. De ski geeft veel vertrouwen!

Voor wie is deze ski geschikt?

Skiërs die voorheen standaard een ski uit de race categorie kozen zullen aangenaam verrast worden door de Progressor. De ski is heel sportief maar vraagt niet het uiterste van de skiër. Door de harmonieuze afstemming van zijn eigenschappen is deze ski ook rustig en met weinig kracht te skiën.

Technische specificaties

Lengte 174 cm
Radius 14,5 m
Shape 122-74-103 mm

 

4. Nordica | Dobermann Spitfire Pro - adviesprijs € 729,95

Nordica doet zijn reputatie eer aan en levert met de Spitfire Pro een echte sportieve ski! Ondanks deze sportieve inslag is Nordica erin geslaagd de ski ook geschikt te maken voor een breed inzetgebied. Geen wonder dat onze testers super enthousiast zijn over de Spitfire Pro. Bij alle snelheden heeft de Spitfire Pro goede kantgrip en is hij zeer stabiel. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De ski heeft een echt race-gen en zou het ook in de Race categorie goed doen. Opvallend is echter dat de ski ook nog eens breed inzetbaar is en dus ook geschikt is voor de sportieve skiër die niet altijd het uiterste eist.

Technische specificaties

Lengte 168 cm
Radius 14 m
Shape 126-74-109 mm

 

5. Rossignol | Pursuit 700 - adviesprijs € 699,95

Deze ski is ideaal voor de skiër die lekker wil carven met weinig inspanning. Dit komt door de kleine radius (14m bij 170cm) en de soepele flex in de neus van de ski. Een fijne ski voor de hele dag. Voor heel sportief gebruik is de ski minder geschikt. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit model is zeer geschikt voor de skiërs die op zoek zijn naar een ‘no nonsens ski die ze de gehele dag ondersteund en er voor zorgt dat ze kunnen genieten!

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 14 m
Shape 127-73-109 mm

 

6. Stöckli | Laser CX - adviesprijs € 999,-

De Laser CX verloochent zijn afstamming niet. Het Zwitserse merk Stöckli heeft race DNA in haar bloed! Toch eist de Laser CX in tegenstelling tot de Laser SL van dit merk niet het uiterste van de skiër. De vrij smalle Laser CX (68mm) is extreem snel en doet het ook niet slecht in het verspoorde terrein. Ook voor technisch of fysiek wat minder goede skiërs is de laser CX een feestje.

Voor wie is deze ski geschikt?

In tegenstelling tot wat vaak gebruikelijk is bij Stöckli is deze ski ook voor technisch of fysiek minder sterke skiërs een uitstekende ski. Lekker ontspannen skiën is zonder meer mogelijk.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 14,1 m
Shape 122-68-100 mm

 

Bekijk ook:

Sport Performance Reuzenslalom
Sport Performance Lady
Overzicht ANWB Skitest 2016