Sport Performance Reuzenslalom

Top 7 beste Reuzenslalom ski's

Dit jaar hebben we besloten om de Sport Performance categorie op te delen in drie subgroepen. De Sport Performance Slalom, Sport Performance Reuzenslalom en de Sport Performance Lady. De sportperformance ski’s zijn eigenlijk de getemde versies van de wedstrijdski. Het zal niet veel skiërs lukken om dit type ski over zijn grenzen heen te jagen. Hieronder vind je de 7 beste ski's in de categorie Sport Performance Reuzenslalom.

Top 7 beste Sport Performance Reuzenslalom ski's

Voor veel fabrikanten is de Sport Performance categorie de belangrijkste groep. De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die niet doorlopend tot het uiterste willen gaan. De radius ligt over het algemeen tussen de 14 en 17 meter en hiermee zijn de ski’s geschikt voor korte en lange bochten. Het zijn technische complexe ski’s met alles erop en eraan zoals je ook in de Race modellen ziet, alleen meer afgestemd op een ontspannen gebruik.

De ski’s hebben een soepeler flex voor een vriendelijker en minder vermoeiend skigedrag. Op deze ski’s kun je de hele dag plezier hebben terwijl je met de echte top racemodellen ‘s middags nog wel eens met knikkende knieën en trillende bovenbenen staat uit te puffen. Veel ski’s in deze groep hebben een Rocker tip zodat ze een vriendelijke bochteninzet hebben en je minder kracht kosten. Dit zijn de alleskunners voor op de piste. In de topsportgroepen zijn dit de meest universeel inzetbare ski’s. Ook als de ondergrond wat zachter wordt in de loop van de dag doen Sport Performance ski’s het nog prima.

Een aantal ski's uit de Skitest 2016 is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

1. Atomic | Redster Doubledeck 3.0 XT - adviesprijs € 999,-

De 3.0 XT heeft een perfecte overgang van een gedrifte naar een gesneden bocht, een techniek die vandaag de dag veel gebruikt wordt in de reuzenslalom wedstrijden van de World Cup. De Redster is een dynamische en pittige ski met een snelle kantenwissel. Lichte testers klagen over het relatief hoge gewicht van de ski.

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit model is ontworpen voor dynamische, sportieve skiërs die graag met hoge snelheid naar beneden komen, zonder het veeleisende karakter van een ski uit de race categorie.

Technische specificaties

Lengte 175 cm
Radius 15 m
Shape 115-65-98 mm

 

2. Blizzard | RC CA - adviesprijs € 549,95

Met deze ski heeft Blizzard een super sportieve ski in hun assortiment die ook nog eens breed inzetbaar is. ‘s Ochtends over een kogelharde piste een paar gesneden bochten neerzetten en in de middag door de zachte slush sneeuw knallen is geen probleem. De ski is op allerlei soorten sneeuw eenvoudig te controleren en geeft zijn bestuurder vertrouwen. Ook aan het einde van de ski dag als de benen moe zijn is de ski nog steeds gemakkelijk te controleren. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Sportieve skiërs die op zoek zijn naar een topsport product kunnen met de RC CA probleemloos op pad. Daarnaast is de lage prijs een aangename verrassing.

Technische specificaties

Lengte 178 cm
Radius 16 m
Shape 121-71-104 mm

 

3. Dynastar | Speed Course - adviesprijs € 599,-

De ontwerpers van Dynastar hebben dit jaar hun zaakjes goed op orde. In vele categorieën hebben de Fransen een grote sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van de laatste test. De Speed Course is heel wendbaar, is ook ’in’ voor korte bochten en biedt heel veel controle ook bij hogere snelheden. En het beste van alles: de skiër kan met weinig krachtinzet al veel bereiken met deze ski, waardoor je aangenaam ontspannen kunt skiën.

Voor wie is deze ski geschikt?

Deze ski is zeer geschikt voor de skiër die de hele dag op een lekkere snelheid over de pistes wil knallen.

Technische specificaties

Lengte 181 cm
Radius 18 m
Shape 117-71-101 mm

 

4. HEAD | Worldcup Rebels i.Race - adviesprijs € 799,99

HEAD beschrijft de nieuwe Worldcup Rebels i.Race als volgt: Een echte ras RS ski zonder de grote FIS-radius. En dat wordt volledig door onze testers bevestigd. De ski kent slechts een stand; hard gaan! De ski houdt van snelheid en dan merk je ook direct waar zijn kracht ligt. Kantengrip, stabiliteit en een rappe kantenwisseling. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Deze ski is een race machine geschikt voor snelheidsduivels.

Technische specificaties

Lengte 175 cm
Radius 15,3 m
Shape 118-68-102 mm

 

5. K2 | Bolt - adviesprijs € 869,95

K2 heeft een filosofie die zich puur richt op plezier en veelzijdigheid. De Worldcup laat het merk volledig aan zich voorbijgaan. De hele berg als speeltuin! Deze filosofie komt ook duidelijk tot uiting bij de Bolt. Een ski die weliswaar van snelheid houdt maar vooral breed inzetbaar is. Het is een racer maar wel een hele goedmoedige. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Bolt is een ski geschikt voor skiërs die van snelheid houden, maar daarnaast ook van verschillende terreinen. Harde piste, zachte sneeuw naast de piste, met de Bolt heb je een ski die het allemaal aankan!

Technische specificaties

Lengte 179 cm
Radius 18 m
Shape 125-72-99 mm

 

6. Salomon | X-Max 175 - adviesprijs € 699,-

Eigenlijk is de X-Max geen ski, maar een concept. De radius verschilt afhankelijk van de lengte (155-175) met 1 meter per 5 cm. Dit is een echte allrounder voor sportieve skiërs die op zoek zijn naar een fun factor! De gemakkelijke kanten wissel geeft skiërs een vertrouwd gevoel. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Eigenlijk is de X-Max een moderne fun Carver, en geschikt voor de skiërs die op zoek zijn naar plezier en eenvoud. Daarom ook prima geschikt voor minder getrainde skiërs.

Technische specificaties

Lengte 175 cm
Radius 17 m
Shape 120-73-99 mm

 

7. Stöckli | Laser SC - adviesprijs € 1049,-

‘Hij gaat door de bocht als een 911 Turbo’ roept een van de testers! De Laser SC kan alleen omschreven worden als een echte carving machine. De kantengrip is goed, en onder verschillende hellingshoeken blijft de ski dynamisch. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Zeer sportieve skiërs worden heel blij van de Laser SC door zijn grip en snelheid. Let wel: de ski heeft een stevig hand nodig om hem de baas te blijven!

Technische specificaties

Lengte 177 cm
Radius 16,2 m
Shape 122-72-103 mm

Bekijk ook:

Sport Performance Slalom
Sport Performance Lady
Overzicht ANWB Skitest 2016