Sport Performance Lady - Skitest 2016

Top 8 beste Sport Performance ski's voor vrouwen

1. Atomic | Cloud Eleven XT - adviesprijs € 599,- 

Met de Cloud Eleven komt Atomic wederom met een zeer goede ski in de succesvolle Cloud-serie. De multi-radius side cut van Cloud Eleven combineert het beste van de Slalom en Giant Slalom, dit zorgt veel gevoel en veiligheid op hoge snelheden.

Voor wie is deze ski geschikt?

De Cloud Eleven richt zich duidelijk op sportieve, technisch vaardige skiesters die willen ‘rippen’ in lange carve bochten.

Technische specificaties

Lengte 169 cm
Radius 14 m
Shape 122-71-105 mm

 

2. Dynastar | Glory 79 Xpress - adviesprijs 399,-

De Glory 79 verschilt in een aantal opzichten met de andere kandidaten in deze categorie. Met 79 mm breedte onder de binding is het de breedste ski, en met € 399, - de goedkoopste. Voor dit geld heeft de ski veel te bieden. De Glory 79 schittert door zijn goede drift gedrag en de eenvoudige bocht inzet. Vooral op zachtere ondergrond komt de ski goed tot zijn recht. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De beginners in de Sport Performance categorie hebben met de Glory 79 een ski in handen die echt meerwaarde heeft. Voor het stevigere carve werk is de ski minder geschikt.

Technische specificaties

Lengte 159 cm
Radius 14 m
Shape 122-79-103 mm

 

3. Elan | Insomnia Fusion - adviesprijs € 599,95

De Insomnia Fusion is een van de hightech Elan ski’s met een Amphibio constructie. De ski’s hebben een verschillende binnen- buitenkant. De buitenzijde van de ski heeft een rocker curve, de binnenzijde een klassieke voorspanning. De ski’s zijn levendig zonder aan stabiliteit in te boeten. Vooral sportieve skiesters weten hiervan te profiteren. Vooral op hoger tempo komen de eigenschappen vol tot hun recht. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dames die graag op een hoog tempo willen skiën hebben met de Insomnia Fusion een betrouwbare partner.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 15,7 m
Shape 121-73-104 mm

 

4. Fischer | Trinity - adviesprijs € 499,99

De Trinity, met de smalste taille in deze categorie, heeft onze testers overtuigd met haar dynamische gesneden bochtenwerk. De ski heeft een zeer goede balans tussen het carven en het driften van een bocht. Daarnaast is iedereen vol lof over de goede kantengrip zonder dat de ski te agressief wordt. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit model is geschikt voor de sportieve skiërs met veel techniek en kracht!

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 14 m
Shape 118-68-100 mm

 

5. K2 | Luv Machine - adviesprijs € 699,95

Deze nieuwe K2 is een perfect geoliede machine. Voor de veelzijdigheid wordt geprezen. Dit komt onder andere doordat de ski een soepeler flex heeft ten opzichte van de vorige modellen. Desondanks blijft de ski ook goed presteren op de harde steile pistes. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Luv Machine is een sportieve ski, maar ook op zoek naar plezier. Wil je na het skiën nog een paar mooie benen overhebben om deze in après-ski te laten zien, dan heb je met deze Luv Machine de juiste apparatuur.

Technische specificaties

Lengte 160 cm
Radius 12,1 m
Shape 121-74-107 mm

 

6. Salomon | W-Max - adviesprijs € 649,-

De W-Max is ontworpen als een sportieve en ongecompliceerde plezierige ski. ‘Een fijne ski, een echte allrounder die eigenlijk alles kan’ zegt een tester. De ski is eenvoudig te besturen en reageert direct op de verschillende omstandigheden op een rustige manier. ‘Met vermoeide, zware benen is het skiën op deze ski nog steeds leuk’ aldus een tester. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Deze ski is voor een breed publiek geschikt.

Technische specificaties

Lengte 160 cm
Radius 13 m
Shape 120-73-105 mm

 

7. Stöckli | O-Two Motion - adviesprijs € 1149,-

Onze testers waren verrast van het extreem lichte gewicht van de ski. Maar de Zwitserse precisie komt direct naar voren wanneer onze testers er mee naar beneden komen. De ski is goed in balans. Op harde ijzige pistes houdt de Stöckli prima stand en af en toe een bocht driften is ook geen enkel probleem. Een hele uitgewogen ski. Het kost wel wat... 

Voor wie is deze ski geschikt?

De ski is zowel geschikt voor de sportieve als de wat minder sportieve skiërs!

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 14,2 m
Shape 118-69-98 mm

 

8. Völkl | Racetiger SC Uvo E - adviesprijs € 749,95

Drie van de meest succesvolle Völkl modellen worden dit seizoen voorzien van een nieuwe afstemming. Een van deze drie is de legendarische Racetiger. De Racetiger SC UVO E is het meest sportieve model in deze categorie en scoort het beste met zijn carve kwaliteiten. Middellange of lange bochten, harde ondergrond of zacht, deze ski wijkt niet van zijn spoor!

Voor wie is deze ski geschikt?

De Racetiger is een ski voor de echte sportieve racer en niet echt aan te raden voor de skiër die af en toe met wat minder krachtinzet het gebied door wil.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 14 m
Shape 122-72-105 mm

 

Bekijk ook:

Sport Performance Slalom
Sport Performance Reuzenslalom
Overzicht ANWB Skitest 2016