Slalom Race - Skitest 2016

Top 9 beste Slalom Race ski's

Wat in andere categorieën als nerveus wordt beschouwd, wordt in deze categorie juist bejubelt. Wij nemen de beste race ski’s onder de loep. De Slalom Race ski, de ski die eigenlijk zo uit de World-cup komt. Extreem veel grip, dynamisch, levendig. Wie op een SL ski stapt, wil niet op het gemakje richting dal cruisen maar gesneden bochten aan elkaar rijgen en een tramspoor in de piste frezen. We zetten de 9 allerbeste ski's in deze categorie op een rij.

1. Atomic | Redster Doubledeck 3.0 SL - adviesprijs € 899,95

‘De ski is niet meer het wapen dat hij ooit was’ zegt een van onze testers. Maar dit hoeft niet per se negatief worden opgevat. De Atomic Redster Double Deck 3.0 SL weet onze testers in een bredere zin te overtuigen. De ski is geschikt voor skiers die tussen het korte harde bochten werk ook af en toe ook met iets minder aandacht willen skiën.

Voor wie is deze ski geschikt?

Skiërs die graag een echte SL onder de voeten de willen, maar niet continue op 110% willen skiën.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 11 m
Shape 125-69-111 mm

 

2. Blizzard | SRC Racing - adviesprijs € 829,95

Een ding is duidelijk na het skiën van de Blizzard SRC Racing, deze ski is een pure slalom ski in optima forma. Super snel in de kantenwisseling, houdt kantengrip bij zware inzet om vervolgens nog een mooie en een te controleerbare rebound te geven. Daarnaast ligt hij voor een slalom ski rustig op het rechte eind. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Een zeer sportieve bestuurder ondanks de brede inzetbaarheid.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 13 m
Shape 121-70-106 mm

 

3. Dynastar | Omeglass Pro Ti - adviesprijs € 749,-

Hoewel Dynastar zich de laatste jaren heeft gericht op het freeride segment, merk je dat er dit jaar ook weer veel focus is op de piste ski’s. De Omeglass Pro TI is een harmonische ski, de eigenschappen zijn goed op elkaar afgestemd. De ski biedt een uitstekende grip. Een verrassing was met hoe weinig krachtinzet de ski geskiet kan worden. De ski wordt door de testers geprezen om zijn mooie driftwerk. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Dynastar Omeglass Pro TI is een perfecte ski voor ervaren skiërs, sportief maar met een hoge fun factor!

Technische specificaties

Lengte 168 cm
Radius 13 m
Shape 121-67-105 mm

 

4. Elan | SLX Fusion - adviesprijs € 749,95

Hoewel deze kleine groene duivel een klassieker is in deze categorie, heeft hij dit jaar veel testers aangenaam verrast. Alle testers zijn enthousiast over de ‘Zag-Zag- Zag’ beleving van de ski. De ski reageert extreem direct en is daardoor heel wendbaar. In de wat langere bochten ligt de ski als een huis en ‘eet’ hij elke hobbel met het grootste gemak. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Skiërs met een liefde voor het echte korte bochtenwerk, een echte carving machine.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 12,4 m
Shape 123-69-107 mm

 

5. Fischer | WC SC 165 - adviesprijs € 749,99

Deze ski is al vele jaren een klassiek slalom model, wat niet betekent dat deze niet constant is door ontwikkeld. Na twee jaar met rocker komt de Fischer dit jaar met een gewone tip. Zijn kantengrip is uitstekend, zelfs op een ijzige harde piste. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Fischer is geschikt voor goede skiërs die beschikken over de nodige techniek om zo alles uit de ski te halen.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 13 m
Shape 122-68-103 mm

 

6. HEAD | WC Rebels I.SL - adviesprijs € 799,99

Let op! Deze ski kun je niet gedachteloos pakken. De HEAD WC Rebel i.SL is een echte racer. Wanneer je deze ski met een perfecte techniek skiet komt het volle vermogen er uit, maar elk foutje wordt direct bestraft. De ski wil eigenlijk direct een bocht maken, wat hem minder geschikt maakt voor de wat langere bochten. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De HEAD Rebel i.SL zoekt echt een sportieve en ambitieuze skiër. Krachtig en technisch dat zijn de keywords.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 11,5 m
Shape 122-66-107 mm

 

7. Nordica | Dobermann SLR - adviesprijs € 949,95

‘Deze ski verdient de naam Dobermann, dit is geen slalom teckel’ zegt een van de testers en benadrukt daarmee de wreedheid van het Nordica model. De Italianen leveren wederom een uitgesproken sportieve en dynamische ski aan. Op harde pistes gaat de ski door de bocht als een warm mes door de boter. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Dobermann SLR heeft onbegrenste mogelijkheden. Hoe sportiever de skiër, des te meer haalt hij uit deze ski. Daarnaast is deze ski ook geschikt voor de beginnende slalom skiër, omdat hij niet elk foutje afstraft.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 12,5 m
Shape 121-70-106 mm

 

8. Rossignol | Hero Elise ST Ti - adviesprijs € 749,95

De Hero Elite ST TI is een zeer harmonieuze en evenwichtige ski die overtuigt in verschillende omstandigheden. Met weinig krachtinzet is de ski eenvoudig te besturen en te driften. Daarnaast is de Elite eenvoudig te draaien en bovenal geeft hij de skiër vertrouwen. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Deze ski maakt verschillende skiërs blij. De ski is geschikt voor de wat lichtere skiërs en jongeren die een sportieve ski willen.

Technische specificaties

Lengte 167 cm
Radius 13 m
Shape 122-68-104 mm

 

9. Stöckli | Laser SL - adviesprijs € 1049,-

‘Ik krijg die grijns niet van mijn gezicht’ roept een tester. Geen wonder: de Laser SL biedt precies wat je zou verwachten van een slalom ski. Ongeacht de radius van de bocht heeft de ski een super grip en is lekker giftig. Een echt 100% carve monster. Geen helling is te steil en op het vlakke gedeelte van de piste houdt hij zich opvallend rustig. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit is een echte Stöckli, zoals je zou verwachten. Deze op en top race ski moet geskiet worden door een bestuurder met ervaring, techniek en uithoudingsvermogen.

Technische specificaties

Lengte 165 cm
Radius 13,6 m
Shape 119-66-97 mm

Bekijk ook:

Reuzenslalom Race
Overzicht ANWB Skitest 2016