Reuzenslalom Race - Skitest 2016

Top 7 beste Reuzenslalom Race ski's

De Reuzenslalom ski’s: langgerekte hoge snelheidsbochten en superplat door de bocht. Dat is het domein van de reuzenslalomski’s. Heb je toevallig Marcel Hirscher gezien afgelopen seizoen tijdens een van zijn worldcup wedstrijden? Reuzenslalom in optima forma. Het is ongelooflijk hoe plat en soepel hij om de poorten gaat. De ski’s lopen op rails en elke bocht is gesneden. Zijn de ‘normale’ reuzenslalom ski’s te vergelijken met de producten uit dit worldcupcircuit? We zetten de allerbeste ski's uit de test op een rij.

1. Blizzard | WRC Racing - adviesprijs € 829,95

Dat de Blizzard WRC serie tot de echte racers behoort, hebben ze al in vorige tests bewezen. Maar ook de sportieve skiër heeft met de Blizzard WRC Racing iets goeds in handen. Dit komt doordat de ski op de langere bochten met een grotere radius heel stabiel aanvoelt door de goede kantengrip. Daarnaast voelt hij heel controleerbaar aan in de kortere bochten.

Voor wie is deze ski geschikt?

Skiërs die houden van hoge snelheden met lang gesneden bochten, zitten met de Blizzard WRC helemaal goed. Voorwaarde is wel dat je de ski pro-actief moet aanpakken, en daarom is de ski zeer geschikt voor de betere skiërs.

Technische specificaties

Lengte 182 cm
Radius 11 m
Shape 115-71-100 mm

 

2. Dynastar | Course Pro - adviesprijs € 799,-

De Course Pro van Dynastar is een van de weinige ski’s in deze categorie met rocker in de tip. Door de rocker is de ski eenvoudig de bocht in te sturen, ten opzichte van zijn concurrenten. Een snelle kantenwisseling maakt de ski dan ook zeer geschikt voor het kortere bochten werk. Maar wanneer je denkt dat de ski daardoor minder stabiel zal aanvoelen heb je het mis. De Dynastar Course Pro wordt beschreven als zeer snel, strak en stabiel.

Voor wie is deze ski geschikt?

Omdat de ski zo goed is uitgebalanceerd en met zo veel gemak is te besturen is de Course Pro geschikt voor de beginnende race skiërs.

Technische specificaties

Lengte 177 cm
Radius 19 m
Shape 114-69-95 mm

 

3. Fischer | Worldcup RC Pro - adviesprijs € 879,99

‘Een tank in de sneeuw: eenmaal op snelheid, gaat hij overal doorheen’, aldus een van de testers. Het test team is unaniem over de Fischer Worldcup RC Pro. Op de harde piste skiet hij als een droom, vol op de kant, stabiel en onverschrokken stuurt hij door de verspoorde sneeuw. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De term World cup in de naam zegt het al: dit is een ski voor zeer sportieve skiërs met kracht in de benen.

Technische specificaties

Lengte 180 cm
Radius 19 m
Shape 115-68-97 mm

 

4. HEAD | Worldcup Rebel i.Speed Pro - adviesprijs € 799,95

De snelste ski binnen de categorie roept fabrikant HEAD in de omschrijving. En daarmee onderstreept de fabrikant zijn doelstellingen. De HEAD is een raszuivere reuzenslalom ski, die in de bocht extreem versneld. In de lange bochten toont de ski voelt de ski zo veilig aan dat je er alleen maar sneller mee wilt skiën. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Deze ski is een echte uitdaging voor de race-georiënteerde skiërs: 100% snelheid bij de lange bochten.

Technische specificaties

Lengte 180 cm
Radius 18 m
Shape 112-66-94 mm

 

5. Nordica | Dobermann GSR EDT - adviesprijs € 899,-

Dobermann, nomen est omen! Op steile hellingen bijt de ski zich vast en houdt hij dapper zijn spoor. Maar, niet alleen de lange bochten voelen goed, ook de korte bochten gaan hem makkelijk af door de supersnelle handelingssnelheid.

Voor wie is deze ski geschikt?

Ervaren skiërs die op een hoog tempo de hele dag het gebied door willen, komen hiermee aan hun trekken.

Technische specificaties

Lengte 182 cm
Radius 19 m
Shape 115-71-100 mm

 

6. Stöckli | Laser GS - adviesprijs € 999,-

Een tester benoemt het extreme karakter van de Laser GS treffend: ‘You hate it, or you love it!’

Voor wie is deze ski geschikt?

De Stöckli Laser is echt alleen geschikt voor de sportiefste skiërs met een uitzonderlijke techniek. Alle andere zullen de ski vervloeken gezien zijn agressieve gedrag.

Technische specificaties

Lengte 180 cm
Radius 18,2 m
Shape 115-68-96 mm

 

7. Völkl | Racetiger Speedwall GS Uvo - adviesprijs € 849,95

‘Met deze ski kun je geen kwaad aanrichten’. De Racetiger Speedwall GS UVO is met weinig krachtinzet te skiën en maakt reuzenslalom skiën tot een plezierige sport. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Herlees de eerste zin – hier is eigenlijk niets meer aan toe te voegen.

Technische specificaties

Lengte 180 cm
Radius 19 m
Shape 116-70-98 mm

 

Bekijk ook:

Slalom Race
Overzicht ANWB Skitest 2016