Allround Unlimited - Skitest 2016

Top 7 beste Allround Unlimited ski's

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen. We zetten de 7 paar beste ski's in deze categorie op een rij.

Top 7 beste Allround Unlimited ski's

In tegenstelling tot de Allround en Allround Lady ski's hebben we hier niet op de prijs gelet. Echte allrounders die ook voor bijna iedere sportieve skiër geschikt zijn. In de Unlimited categorie komen geen ski’s met een cap constructie meer voor. Alle ski’s hier zijn sandwich constructies met een houten kern. Breedte onder de voet varieert van 70 – 80 mm. Meestal ligt de radius zo rond de 15 meter. Alle modellen hebben rocker aan de voorzijde, sommigen ook achter. Voor wie zijn dit type ski’s geschikt? De ski’s zijn voor gevorderde tot zeer gevorderde skiërs. Beginnersski’s zitten er niet tussen. Er zitten modellen tussen die ook in de Sport Performance categorie hoge ogen zouden gooien.

Een aantal ski's uit de Skitest 2016 is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

1. Blizzard | G Power FS - adviesprijs 949,95

Al jaren haalt de G Power goede resultaten in onze test. Door de vernieuwde techniek is de ski lichter en wendbaarder geworden. De typische kenmerken van de G Power blijven staan: een super sportieve ski met een hoge fun factor. Door het geavanceerde dempingsysteem blijft de ski ook op hoge snelheid rustig.

Voor wie is deze ski geschikt?

Sportieve skiërs die op zoek zijn naar een race ski, maar een ski die niet meteen al je kracht uit je benen trekt.

Technische specificaties

Lengte 174 cm
Radius 15 m
Shape 124-75-108 mm

2. Elan | Amphibio 16 ti Fusion - adviesprijs € 699,99

‘Een koning in deze categorie. Hij kan werkelijk alles en met zoveel gemak.’ zo beschrijft een van onze testers de Elan. En ‘Een ski, waarmee een sportieve skiër heel veel plezier heeft, maar ik zou hem ook zo aan mijn moeder meegeven’ aldus een andere tester. De Elan is nauwkeurig, harmonieus en bovenal vergevingsvriendelijk. Ook op zeer steile hellingen blijft de ski rustig in het spoor. Ondanks het sportieve karakter van de ski is deze goed te driften en straft hij foutjes in de techniek niet af.

Voor wie is deze ski geschikt?

Perfect voor de plezier georiënteerde skiër die een sportieve uitdaging zoekt.

Technische specificaties

Lengte 172 cm
Radius 15,7 m
Shape 121-73-104 mm


3. Fischer | Progressor F 19 - adviesprijs € 699,99

Met de Progressor F19 brengt Fischer een van de meest sportieve ski’s uit de categorie. In de gesneden bocht geeft de ski heel veel vertrouwen en zekerheid.

Voor wie is deze ski geschikt?

De Progressor F19 is een uitstekende allrounder voor sportieve skiërs die van snelheid houden.

Technische specificaties

Lengte 177 cm
Radius 16 m
Shape 122-75-104 mm


4. HEAD | Raw Instinct TI Pro - adviesprijs € 549,99

Ook in de RAW Instinct verwerkt Head het ultralichte en sterke Graphene. Een zeer dynamische ski voor bochtenfreaks. De brede Schaufel reageert op elke stuurimpuls. De ski gaat met heel veel druk door de bocht. Deze ski geeft puur Carve gevoel! Ook op steile en harde ondergronden komt de ski uitstekend uit de verf. Middelgrote en lange bochten liggen de ski beter dan korte bochtjes.

Voor wie is deze ski geschikt?

Krachtige en technisch goede skiërs die van middelpuntvliedende kracht houden.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 14,7 m
Shape 124-78-110 mm

 

5. Rossignol | Pursuit 400 Carbon - adviesprijs € 499,95

De Pursuit 400 Carbon is een waar draaiwonder. ‘Een ski met geïntegreerde stuurbekrachtiging: ‘Denk aan een bocht en de ski gaat al…..’ De ski heeft een speels, levendig karakter. De ski voelt harmonieus aan en is makkelijk te besturen, zelfs op het steilere terrein. Bij geslipte bochten, zowel kort als lang, haalt de ski de hoogste scores. 

Voor wie is deze ski geschikt?

De Pursuit 400 Carbon is een perfecte ski voor mensen die met weinig inspanning willen skiën. Ook voor sportieve dames is het een aanrader. Bijkomend voordeel, de ski is zeer interessant geprijsd!

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 13 m
Shape 126-78-110 mm

 

6. Salomon | X-Drive 8.0 FS - adviesprijs € 699,95

‘Een super veelzijdige ski, inzetbaar onder alle sneeuw condities.’ Met een twinkeling in zijn ogen geeft deze tester zijn beoordeling over de X-Drive 8.0 FS. Indien gewenst is de X-Drive een sportieve alleskunner waarmee je op hoge snelheid stabiel door de bocht gaat. Wil je op je dooie akkertje lekker rustig en ontspannen wat glijden, doet de ski evengoed met je mee. Op elke sneeuwsoort. Een superallrounder!

Voor wie is deze ski geschikt?

Sportieve recreatieskiërs die het hele gebied door willen, met alle condities die daarbij horen. Letterlijk een manusje van alles.

Technische specificaties

Lengte 175 cm
Radius 15 m
Shape 125-80-110 mm

 

7. Stöckli | O Two - adviesprijs € 1119,-

Een absolute droomski’, zeggen verschillende testers. ‘Helaas een beetje prijzig.’ En dat klopt, met een prijs van €1119, - is de Stöckli O Two niet voor iedereen weggelegd. Het kost wat, maar dan heb je ook wel wat! De Stöckli is een sportieve ski zonder dat deze het uiterste van zijn berijder vereist zoals bij de andere Stockli’s nog wel eens het geval is. De O Two stuurt licht in, blijft zeer stabiel en trekt zich niets van de ondergrond aan. Je moet wel een goede skiër zijn om alles uit deze ski te halen wat erin zit! Het bamboe design werd zeer gewaardeerd door het merendeel van onze testers. ‘Bijna zonde om mee te skiën’’.

Voor wie is deze ski geschikt?

De O Two is een ski voor de zeer sportieve skiër deze zich dit pareltje kan veroorloven.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 15,7 m
Shape 121-70-97 mm

Bekijk ook:

Top 7 Allround ski's algemeen
Top 7 Allround Lady ski's
Overzicht ANWB Skitest 2016