Allround Lady - Skitest 2016

Top 7 beste Allround ski's voor vrouwen

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround Lady ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de vrouwelijke skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen. We zetten de 7 beste paar ski's in deze categorie voor je op een rij.

Top 7 beste Allround Lady ski's

In de categorie Allround hebben we specifiek gekeken naar damesski's. Deze zijn uiteraard alleen door de vrouwen uit de testgroep beoordeeld. Net als bij de allround ski's speelde de prijs van € 400,- een rol.

Een aantal ski's uit de Skitest 2016 is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

1. Blizzard | Viva S5 - adviesprijs € 399,95

In de allround categorie presenteert Blizzard een ski, die helemaal overeenkomt met de filosofie van het bedrijf; een wat stuggere ski die men met inzet moet skiën. Op dekant en met een flink tempo komt de ski goed tot zijn recht. Voor een slippende bocht is de Viva minder geschikt.

Voor wie is deze ski geschikt?

De gevorderde skiester heeft met de Viva S5 een heerlijke ski om verder op door te groeien. Door de stuggere flex is de ski geschikt voor de wat zwaardere dames, pure beginners worden op deze ski niet heel gelukkig.

Technische specificaties

Lengte 160 cm
Radius 12 m
Shape 119-72-102 mm

2. Dynastar | Active 9 Xpress - adviesprijs € 399,-

Een eenvoudig en makkelijk te skiën ski. Het is een capconstructie met een geschuimde kern. Dit is een no go in de top categorieën maar hier precies goed. De ski draait makkelijk en vereist weinig kracht. Door de zeer lange rocker, draait hij zeer eenvoudig, en voelt hij speels aan. Voor het echt sportieve werk is de ski minder geschikt.

Voor wie is deze ski geschikt?

Voor de beginnende skiester perfect! Snel willen leren skiën? Pak de Active 9 XPRESS, succes gegarandeerd!

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 13 m
Shape 126-74-104 mm

 

3. Elan | Delight QT - adviesprijs € 399,95

Zo licht en toch zulke goede prestaties. De Elan Delight QT verbaast ons testteam met zijn uitstekende prestaties. Zowel in de gesneden carvebocht als in de geslipte bocht: de ski voelt vertrouwd aan en is eenvoudig te sturen.

Voor wie is deze ski geschikt?

Een hele brede groep skiërs kunnen hiermee uit de voeten. Een beginner kan dankzij het goede drift gedrag prima met de ski overweg, en de gevorderde skiër weet het dynamische sportieve karakter.

Technische specificaties

Lengte 166 cm
Radius 14,2 m
Shape 126-76-103 mm

4. HEAD | Pure Joy - adviesprijs € 349,99

Head verwerkt in veel van haar ski’s Graphene, een koolstofmateriaal dat superlicht is, heel dun en supersterk. Dit materiaal is ook in de Pure Joy verwerkt. Een lichte ski die ook op hogere snelheid heel goed te skiën is en veel vertrouwen geeft. De meest sportieve ski uit de categorie daarover zijn de testers het eens. In de Sport Performance categorie had deze ski geen slecht figuur geslagen!

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit is geen ski voor beginners. Dit is een ski voor ambitieuze skiërs, die verder willen met hun ontwikkeling.

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 11,6 m
Shape 128-73-108 mm

5. K2 | Luv it - adviesprijs € 399,95

Met de Luv it, heeft K2 een hit te pakken. Een levendige ski met veel grip op een harde ondergrond en die stabiel aanvoelt in de bocht. Een lichte ski die zowel beginners al gevorderden aanspreekt. Daarnaast geeft de ski ook in de verspoorde sneeuw veel vertrouwen, en wisselt hij moeiteloos van terrein. Het uiterlijk van de ski sprak de dames overigens minder aan…

Voor wie is deze ski geschikt?

Vanwege de veelzijdigheid van de Luv it worden zowel beginners als sportieve skiesters hier heel blij van.

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 14 m
Shape 120-76-105 mm


6. Rossignol | Unique 2 - adviesprijs € 399,95

Deze ski doet alles met een glimlach’ schrijft een van onze testers. Vooral het fantastische draaigemak wordt geprezen. Ook op lagere snelheden heeft de ski een hele makkelijke bochteninzet. De Unique 2 heeft een goede kantengrip, waardoor een gesneden bocht op een sportief tempo geen probleem is.

Voor wie is deze ski geschikt?

De Unique 2 is vooral geschikt voor ontspannen genieters die de hele dag ontspannen door het gebied willen skiën. Van een gesneden bocht naar een gedrifte bocht, geen probleem. Ook dames met de klassieke skitechniek, worden blij op de Rossi

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 14 m
Shape 120-70-100 mm

 

7. Salomon | Cira - adviesprijs € 399,-

‘Een ski die doet wat ik wil’ roept een tester. De Cira werkt in elke situatie even goed. Voor en achter de binding zijn dempende elementen aangebracht wat voor een zeer rustige ski zorgt. De ski heeft een snelle bochtinzet en komt het best tot zijn recht bij gemiddelde snelheden. Deze ski is het breedst in de categorie en komt ook in verspoord terrein goed tot zijn recht. 

Voor wie is deze ski geschikt?

Dit model is volledig afgestemd op de behoefte van de recreatieve skiërs. De Cira kan door haar brede inzetbaarheid alle situaties aan.

Technische specificaties

Lengte 161 cm
Radius 13 m
Shape 125-78-106 mm

 

Bekijk ook:

Top 6 Allround ski's algemeen
Top 7 Allround ski's Unlimited
Overzicht ANWB Skitest 2016