Allround algemeen - Skitest 2016

Top 6 beste Allround ski's

Of je nu beginner bent of rustige recreant: ook jij wilt goede ski’s onder je voeten die passen bij je manier van skiën. Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. Zowel slippende als gesneden bochten moeten mogelijk zijn. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn. Ze zijn bij voorkeur niet te zwaar maar moeten ook voor de sportievere skiër nog goed voldoen. We zetten de 6 beste paar ski's in deze categorie op een rij.

Top 6 ski's allround

Voor wie van ongecompliceerd genieten houdt, is de Allround ski het perfecte materiaal. We hebben in deze groep ook op de prijs gelet. We testen zes modellen onder € 400, - In een geval lukte dit niet overigens. Koopjesjagers komen hier tot zijn recht, veel ski voor weinig geld. Onze testers waren verbaasd door het sportieve potentieel dat veel modellen te bieden hadden.

Een aantal ski's uit de Skitest 2016 is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

1. Blizzard | WCS - adviesprijs € 399,-

‘Deze ski is een sensatie!’ roept een van onze testers. Hij is niet de enige met deze mening. De Blizzard is zeer breed inzetbaar en maakt een stabiele en betrouwbare indruk. Driften ofCarven is geen probleem. Kantengrip is ruim voorhanden. Deze ski is voor zowel beginners als sportieve skiërs zonder meer een klasbak.

Voor wie is deze ski geschikt?

De Blizzard WCS is de perfecte keuze voor de gevorderde skiër die zich verder wil ontwikkelen. Hier biedt de WCS voldoende ruimte tot verbetering. Ook uitstekend voor race georiënteerde jongeren.

Technische specificaties

Lengte 167 cm
Radius 16 m
Shape 121-72-104 mm

 

2. Fischer | Progressor F17 - adviesprijs € 549,99

‘Is dit echt een allround ski?’ vraagt een tester zich af. Net als de Blizzard is de herziene Progressor een indrukwekkende sportieve machine. Gesneden bochten gaan als de brandweer. Slippende bochten zijn niet echt het sterke punt van de ski waardoor deze voor beginners minder geschikt is.

Voor wie is deze ski geschikt?

Voor een pure beginner is deze ski te overweldigend. Maar voor de sportieve skiër biedt deze ski veel uitdaging en zal deze hem ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling

Technische specificaties

Lengte 167 cm
Radius 15,5 m
Shape 120-73-103 mm

 

3. HEAD | Natural - adviesprijs € 379,99

De Natural Instinct is de ski met de meest extreme taillering in deze categorie. De ski-tip en de tail hebben een afmeting van 127mm en 110mm. Toch weet de ski niet alleen op het korte bochten werk te overtuigen. Vooral de stabiliteit, ook op hogere snelheden, wordt geprezen door de testers.

Voor wie is deze ski geschikt?

De ski is een allrounder en echt geschikt voor de beginner en de genieter. De Head heeft een hoge torsiestijfheid en is daardoor een aanrader voor zwaardere skiërs.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 13 m
Shape 127-74-110 mm

 

4. K2 | Konic 76 - adviesprijs 399,95

De nieuwe Konic serie van K2 is een exponent van de filosofie van het merk. Overal bruikbaar en skiplezier staan bovenaan. De Konic 76 is meer een Allmountain allrounder dan een sport allrounder. De ski is erg harmonieus afgesteld en is breed inzetbaar. De ski kan volkomen ontspannen geskied worden, het gaat allemaal bijna vanzelf.

Voor wie is deze ski geschikt?

Beginners en recreatie skiërs die na het skiën ook nog wat uren willen genieten van de andere facetten van de wintersport.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 15 m
Shape 120-76-105 mm

 

5. Rossignol | Pursuit 200 - adviesprijs € 399,-

Er was geen andere ski waarbij onze testers zo unaniem waren. De Pursuit 200 is een prachtige ski voor de beginner die makkelijk zijn bochten wil draaien. Het vereist vrijwel geen kracht om plezier te hebben. Naast zijn vergevingsgezindheid ondersteunt deze ski de skiër in elke situatie precies zoals een allrounder moet doen. Een levendige, wendbare ski waarmee je de bochten zowel slippend als op de kant kunt nemen.

Voor wie is deze ski geschikt?

Van alle geteste ski’s, is de Pursuit 200 duidelijk beoordeeld als de beste ski voor de beginner. Ook voor de gevorderde recreatie skiër is dit een topper!

Technische specificaties

Lengte 163 cm
Radius 13 m
Shape 120-76-105 mm

 

6. Salomon | X-Drive 8.0 BT - adviesprijs € 399,-

‘Je kunt met de aankoop van deze ski niet de fout in gaan’ zegt een tester. Dit onderstreept de brede inzetbaarheid van de ski. De X-drive is zeer eenvoudig te draaien en is ook op hogere snelheid rustig en betrouwbaar. Alles gaat gemakkelijk en speels en toch geeft de ski een zeker gevoel.

Voor wie is deze ski geschikt?

Een echte ski voor de genieter. De X-Drive is de perfecte partner voor de hele vakantie. Een beginner wordt op de X-Drive zeker beter. Ook ouderen of mensen met een conditieprobleempje worden hier blij van.

Technische specificaties

Lengte 170 cm
Radius 13 m
Shape 126-80-109 mm

Bekijk ook:

Top 7 Allround Lady ski's
Top 7 Allround Unlimited
Overzicht ANWB Skitest 2016