ANWB Skitest 2016

ANWB Skitest 2016

Voor onze 22ste superskitest, zijn we van start gegaan met een nieuwe testconstructie. Hoofddoel van de testweek was om de volgende vraag te beantwoorden; welke ski past bij welke skiër? Onze expertteams testten ruim 80 paar ski's in Sulden am Ortler.

Bekijk ook de meest recente ANWB Skitest:

ANWB Skitest 2018

Slechte ski's worden eigenlijk niet meer gemaakt, maar als je een ski kiest die niet bij je past, kun je toch een flinke miskoop doen. Dit jaar zijn er daarom expertteams samengesteld van wintersportprofessionals die zich het hele jaar door met skisport bezighouden. Zeer goede skiërs die in staat zijn om kleine verschillen tussen ski's niet alleen te voelen, maar ook goed te kunnen omschrijven. Waar liggen de sterke punten, wat zijn de tekortkomingen? Kies hieronder de categorie die bij je past en bekijk de allerbeste ski's van 2016.

Een aantal ski's uit de Skitest 2016 is verkrijgbaar bij Wim Jaquet, Daka, Outdoor XL en Decathlon.

 

Uitslagen ANWB Skitest 2016

Race

Race

Terrein: harde piste

Alles in deze ski is zo gemaakt dat je op een zo snel mogelijke manier een gesneden bocht kunt maken. Met een slalom ski kun je de volledige dynamiek van het skiën beleven.

Sport Performance

Sport Performance

Terrein: harde en zachte piste

Voor veel fabrikanten is de Sport Performance categorie de belangrijkste groep. De ski’s zijn geschikt voor goede en sportieve skiërs die niet doorlopend tot het uiterste willen gaan.

Allround

Allround

Terrein: zachte en vlakke piste

Een Allround ski moet het eigenlijk overal en bij het merendeel van de skiërs goed doen. De ski’s moeten het leerproces vergemakkelijken en niet te veeleisend zijn.

Allmountain

Allmountain

Terrein: piste afwisselen met off-piste

De Allmountain ski’s hebben een enorm inzetbereik. Het zijn echte duizendkunstenaars. Zowel op harde piste als in de Tiefschnee ernaast doen de Allmountain ski’s het goed.