Ski's kopen: handige aankooptips

Alle ski's die nu in de winkel staan zijn carve ski's. De traditionele ski is er simpelweg niet meer. Een carve ski is van voren breed, in het midden smal en naar de staart toe weer breed. Vanwege z'n vorm wil de ski, op het moment dat hij ingekant wordt, een bocht gaan maken.

De ski van tegenwoordig: carve ski's

Carve ski's zijn niet alleen voor hele goede skiërs! Juist voor beginners of niet echt goede skiërs bieden deze ski's veel voordelen. Ze versnellen het leerproces en je raakt er minder snel moe op. Daarnaast geven carve ski's meer gevoel van controle, waardoor je zekerder op de ski's staat. Heel belangrijk is dat deze ski's duidelijk korter zijn geworden dan in het verleden. Ook dit draagt bij aan het beduidend verhoogde draaigemak.

Dat carve ski's op snelheid niet stabiel zouden zijn, is inmiddels door de feiten achterhaald. Ook carve ski's maken skiën op hoog tempo mogelijk, zonder dat ze onrustig wordt. Wel ligt het in hoge mate aan de soort carve.

Wat zijn de beste ski's?

Ieder jaar test de ANWB de nieuwe ski's van het seizoen. Je kunt tot drie jaar terug de testresultaten teruglezen. Je hoeft dus niet perse de nieuwste ski's kopen. Met behulp van oudere testen weet je precies welke modellen goed zijn. De ski's zijn ingedeeld per categorie, zodat je precies ziet welke ski bij welke skiër past.

Welke ski past bij mij?

Ski's kopen wordt heel gemakkelijk met onze handige stappenplan. In drie stappen weet je precies welke ski voor jou het meest geschikt is:

Stappenplan ski's kopen

Waar kun je ski's kopen?

Plannen om ski's te kopen? Bekijk eens het aanbod van Outdoor XL, Daka en Decathlon

Dit heb je ook nodig als je gaat skiën: