Skigebieden dicht bij huis

Of je nu een weekend naar de sneeuw wilt of eens wilt proberen of die lange latten iets voor jou zijn, net over de grens kun je ook leuk wintersporten. Er zijn genoeg skigebieden dichtbij voor een paar dagen skiën dichtbij huis. We zetten de vijf leukste skigebieden in de buurt voor je op een rij.

Welke regio is leuk voor skiën dichtbij?

De verwachtingen van een wintersportplaats dichtbij huis mogen niet te hoog gespannen zijn. Je zult geen wintersportplaats in Oostenrijkse of Zwitserse stijl aantreffen, maar je moet deze oorden ook niet onderschatten. Ieder gebied heeft eigenlijk zijn eigen sfeer en mogelijkheden.

Sauerland, Harz, Ardennen en Eifel

De meest geschikte wintersportoorden bevinden zich in het Sauerland. Daar zijn goede pistes, met zeer veel voorzieningen. Na het Sauerland is de Harz een goede tweede. De Harz biedt minder op elkaar aangesloten pistes dan het Sauerland.In de Ardennen en de Eifel staan alle liften op zichzelf en zijn de winterse mogelijkheden een stuk minder dan in de twee voorgaande gebieden.

In alle gebieden dicht bij huis kun je langlaufen. De mogelijkheden zijn bijzonder goed, vooral in de Eifel en het Sauerland. Hier worden de loipen over grote afstand gespoord en zijn de voorzieningen optimaal. Ook zijn er mogelijkheden om je buiten de loipen te begeven. Het zogenaamde 'skiwandelen' door de onaangetaste sneeuw wordt op grote schaal beoefend.

Top 5 wintersportplaatsen dichtbij

Onze wintersportexperts hebben het makkelijk voor je gemaakt en hebben de vijf allerleukste plaatsen uitgezocht om te skiën dicht bij huis.

Winterberg is ideaal voor een korte wintersportvakantie en onbetwist de bekendste wintersportplaats in het Sauerland. Door moderne skiliften en de mogelijkheid tot kunstmatige besneeuwing een populaire plaats. Je kunt er ook genieten van bobslee- en skispringwedstrijden. Afstand vanaf Utrecht is 314 km.

Bekijk ook:

Doordat de plaats niet zo overvol en groot is, is Willingen extra gezellig voor bijvoorbeeld een lang weekend. In het centrum kun je winkelen in een leuke winkelstraat met veel cafés. Er zijn middelzware afdalingen naar het dal en een aantal eenvoudigere pistes. Afstand vanaf Utrecht is 332 km.

Braunlage beschikt over een groot aantal toeristenonderkomens, onder andere door de grote bekendheid als kuuroord. Het plaatsje ligt beschut aan de zuidhelling van de Wurmberg. Afstand vanaf Utrecht is 483 km.

Hahnenklee ligt in het hoogste gedeelte van de Harz en is van oorsprong een mijnwerkersnederzetting, maar is uitgegroeid tot een geliefd wintersportplaatsje. Op de Bocksberg zijn er vijf afdalingen voor de alpineskiër. Afstand vanaf Utrecht 453 km.

St. Andreasberg mag zich tot één van de belangrijkste en hoogstgelegen wintersportcentra van de Harz rekenen. Er is een goede sneeuwzekerheid voor de Matthias Schmidt Berg waar voornamelijk middelzware pistes zijn. Afstand vanaf Utrecht is 476 km.