De tien leukste skigebieden met kinderen

Hoogte, kilometers, liften. Nuttige informatie bij de keuze van een skigebied, maar het zegt niets over sfeer, charme en gastvrijheid. Daarom gingen wij op zoek naar de leukste winterresorts voor een top vakantie met het hele gezin.

 
Kindvriendelijke skigebied 1 - Seiser Alm (Italië)

Hoogte 880-2.518 m
Afstand vanaf Utrecht 1.020 km
Piste 175 km
De afdalingen zijn vriendelijk, de pistes breed en het uitzicht op pieken als de Sasso Lungo imponerend. Als je een skigebied voor het hele gezin zou mogen ontwerpen, komt de Seiseralm verdacht dicht bij het perfecte plaatje. Extra fijn: op Europa’s grootste alm - 57 vierkante kilometer! - is altijd wel een afdaling in de zon te vinden.
www.seiseralm.it

Kindvriendelijke skigebied 2 - Aletsch Arena (Zwitserland)

Hoogte 1.845 – 2.869 m
Afstand vanaf Utrecht 925 km
Piste 104 km
Hier laat je de auto én je zorgen in het dal staan, neem je de cabinelift naar boven en beleef je een autovrij wintersprookje in de dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp. Kinderen kunnen er onbezorgd skiën, sleeën en sneeuwpoppen bouwen, terwijl de ouders genieten van het droomuitzicht op de 25 kilometer lange Aletschgletsjer.
www.aletscharena.ch

Kindvriendelijk skigebied 3 - Salla Lapland (Finland)

Hoogte 255 – 718 m
Afstand vanaf Utrecht, vliegen
Piste 53 km
Vergeet het skiën en dompel je onder in een winters familieavontuur. Naar Lapland ga je voor unieke belevenissen zoals een tocht met sledehonden, een rit op de sneeuwscooter of een nachtelijke wandeling op zoek naar het Noorderlicht. Onvergetelijk. En wie in december gaat, kan hier zomaar de kerstman tegen het lijf lopen.

Winter in Fins Lapland

Kindvriendelijk skigebied 4 - Achensee (Oostenrijk)

Hoogte 930-1.840
Afstand vanaf Utrecht 925 km
Piste 58 km
Maak met de kinderen een mini-skisafari langs de vijf kleine maar gevarieerde skigebieden rondom de Achensee. Elke dag een andere berg. En even geen zin om te skiën? Ga dan winterwandelen naar de Falzturnalm in één van de verstilde zijdalen nabij Pertisau. Nergens smaakt de Kaiserschmarren beter.
www.achensee.info

Kindvriendelijk skigebied 5 - Kals (Oostenrijk)

Hoogte 920 – 2.621 m
Afstand vanaf Utrecht 1.000 km       
Piste 110 km
Kals biedt de ideale combinatie van ouderwetse gastvrijheid en eigentijds comfort. Nieuwe liften, een hallucinerend mooi gelegen lounge en het luxueuze Gradonna Mountain Resort hebben het dorp uit een diepe Doornroosje-slaap gekust. En extra mooi: altijd en overal is er uitzicht op de 3.798 meter hoge Grossglockner, het dak van Oostenrijk!
www.kals.at

Kindvriendelijk skigebied 6 - Ski Juwel (Oostenrijk)

Hoogte 825 – 2.128 m
Afstand vanaf Utrecht 900 km
Piste 109 km
Dít is Oostenrijk zoals je je dat voorstelt. Met charmante dorpen, goed geprepareerde pistes en keuze uit tal van gezellige berghutten om aan te leggen voor koffie met een ambachtelijke Apfelstrudel - ‘mit Sahne bitte!’. En sinds de samenvoeging van Wildschönau met Alpbach kun je er zelfs een mooie dagtocht maken.
www.skijuwel.com

Kindvriendelijk skigebied 7 - Serfaus (Oostenrijk)

Hoogte 1.200 – 2.820 m
Afstand vanaf Utrecht 885 km
Piste 212 km
Serfaus is de koning-keizer-admiraal onder de familievriendelijke skigebieden van Oostenrijk. Hier wordt aan alles gedacht: pistes voor kinderen, restaurants voor kinderen, liften voor kinderen, hotels voor kinderen, après-ski voor kinderen én skischolen met een ongekend breed aanbod. Ideaal voor wie niets aan het toeval wil overlaten.
www.serfaus-fiss-ladis.at

Kindvriendelijk skigebied 8 - Chamrousse (Frankrijk)

Hoogte 1.450 – 2.250 m
Afstand vanaf Utrecht 1028 km   
Piste 92 km
Weinig bestemmingen bieden zoveel natuurlijk speelterrein als deze voormalige Olympische locatie. En wat is er nou leuker dan met je kinderen een puntje offpiste proberen tussen de boompjes boven het Front de Neige? Het is er relatief vlak en veilig. En beneden kom je allemaal weer op dezelfde plek uit. Nog een keer pap?
www.chamrousse.com

Kindvriendelijk skigebied 9 - Le Grand Domaine (Frankrijk)

Hoogte 1.250 – 2.550
Afstand vanaf Utrecht 1.070 km
Piste 160 km
Rugzakje op, ski’s aan en vertrekken voor een dagtocht door het hele skigebied. Moeilijke pistes? Nee hoor. In Le Grand Domaine, met dorpen als Valmorel en St. François, zijn er vanaf bijna alle toppen ook eenvoudige afdalingen over groen. En natuurlijk ga je als beloning na afloop samen een crêpe nutella eten.
www.saintfrancoislongchamp.com

Kindvriendelijk skigebied 10 - Schwangau (Duitsland)

Hoogte 700 – 1.100 m
Afstand vanaf Utrecht 835 km
Piste 4,5 km (800 km regionaal)
‘Kijk mam, dáár staat het kasteel van sneeuwwitje.’ Nou ja, het kasteel dat er model voor stond: Neuschwanstein. De Duitse streek Allgäu, met verschillende bescheiden skigebieden, biedt de ene na de andere verrassing. Ideaal terrein voor een gevarieerde wintervakantie met het hele gezin. Beetje skiën, beetje wandelen, rondje in de paardenslee en natuurlijk naar het kasteel!
www.allgäu.de

Meer inspiratie voor je volgende wintersportbestemming:

Andere leden bekeken ook