Langlaufkleding kopen: handige aankooptips

Goede kleding is bij het langlaufen erg belangrijk. Tijdens deze sport beweeg je je namelijk heel intensief bij lage temperaturen.

Dé eis aan langlaufkleding: beweeglijk blijven

Langlaufkleding mag de grote beweeglijkheid die deze sport vereist niet belemmeren. Ook moet je je er behaaglijk in voelen. De hoeveelheid kleding die je nodig hebt, hangt af van de activiteit die je ontwikkelt. De sportkledingindustrie heeft dan ook heel doelmatige kleding voor het langlaufen ontworpen.

Wil je in het begin niet direct een complete uitrusting kopen, dan kun je eventueel kleding gebruiken die je al in je bezit hebt. Als langlaufpak kan bijvoorbeeld een trainingspak van een goede kwaliteit dienst doen. Over de trainingsbroek kun je een paar wollen sportkousen aantrekken. Het jack van het pak biedt bij droog weer voldoende bescherming. Het moet aan de achterzijde ruim over de broek vallen. Anders is bij intensieve beweging de onderrug onvoldoende bedekt.

Speciale langlaufhandschoenen

Er bestaan speciale langlaufhandschoenen. Op de rugzijde zijn ze meestal van tricot gemaakt. De binnenzijde is van soepel leer. Dit is nodig voor een goede grip op de skistokken. De duimen zijn extra versterkt om de skistok goed te kunnen omklemmen.

Langlaufkleding kopen: vergeet je onderkleding niet

De laatste jaren heeft de industrie speciale sportonderkleding ontwikkeld. En als je je lichamelijk flink inspant, zul je daar zeker veel plezier van hebben. Omdat je intensief sport bij lage temperaturen en je flink gaat zweten, is ondergoed dat vocht opneemt zeer belangrijk. Vocht is een goede temperatuurgeleider, waardoor het natte ondergoed door de buitenlucht snel afkoelt en je het dus snel koud krijgt. Daar is nu een uitstekende oplossing voor in de vorm van onderkleding van materialen die het vocht niet vasthouden maar doorgeven, waardoor het kan verdampen.

Waar kun je langlaufkleding kopen?

Bij deze sportwinkels kun je speciale langlaufkleding vinden:

Dit heb je ook nodig als je gaat langlaufen

Een selectie uit ons langlaufvakantie aanbod