Vijf keer de skyline van Chicago

Als stad waar de moderne skyline is uitgevonden, spelen wolkenkrabbers in Chicago een belangrijke rol. Bij een rondreis door de Verenigde Staten vormt deze metropool een duizelingwekkende stop. Hier vijf tips om niets van die skyline te missen:

Rondreis Noord-Amerika - Chicago skyline 

1. Vanuit de lucht – Willis Tower

Je kunt natuurlijk een helikoptervlucht boeken, maar bespaar jezelf die kosten. Twee gebouwen in Chicago zijn hoog genoeg voor een adembenemend uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Een van die gebouwen is de Willis Tower (voorheen Sears Tower), waar je de beroemde skywalk kunt doen: stap in een glazen uitstulping van het gebouw, waardoor je meer dan 400 meter recht naar beneden kijkt.

Rondreis Noord-Amerika - Chicago Willis Tower 

2. Vanaf het water – River Cruise

Elke dag vertrekken er vanaf het dock op de hoek van Michigan Avenue Bridge river cruises. Rondvaartboten die over de Chicago River varen, met een gids die álles over élk gebouw van Chicago weet. De Trump Tower bijvoorbeeld, waar een beroemde filmscène tussen Batman en The Joker is opgenomen.

Rondreis Noord-Amerika - Chicago River Cruise 

3. Vanuit de lucht – John Hancock Centre

Vanaf hier heb je misschien wel het mooiste uitzicht over Chicago. De wolkenkrabber herbergt het hoogste indoor zwembad van de VS – op de 44e verdieping. Vanaf het Observatory op de 94e verdieping kijk je uit over vier staten, Lake Michigan en zie je het kaarsrechte stratenpatroon van Chicago.

Tip: ga rond etenstijd: het is er rustiger dan overdag en de zonsondergang is adembenemend.

Rondreis Noord-Amerika - Chicago John Hancock Centre

4. Vanaf het water – Lake Michigan

Nog een cruise, maar net wat anders dan de rondvaartboot over de Chicago River. Vanaf de Navy Pier, de populairste attractie van de stad, vertrekt elke avond de Champagne Dinner Cruise. Een tikkeltje Love Boat, met lichtgevende dansvloer en obers in witte smokings, maar de skyline vanaf het meer maakt dat meer dan de moeite waard.

Rondreis Noord-Amerika - Chicago Lake Michigan 

5. Vanaf de grond – Millennium Park

Neem een segway-tour door Millennium Park. In anderhalf uur rij je comfortabel – en een tikkeltje genant – rond door het park, terwijl gekwalificeerde gidsen je alles kunnen vertellen over de wolkenkrabbers aan de rand van het park. Waar de helikopter scènes van ziekenhuisserie ER zijn opgenomen bijvoorbeeld, en in welk hotel alle presidenten van Amerika geslapen hebben.

Rondreis Noord-Amerika - Chicago Millennium Park 

Rondreizen Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door de Verenigde Staten van FOX