Top 5: outdoor in Montana

Lege prairies en woeste bergen: voor ruige natuur tijdens je rondreis door de Verenigde Staten moet je in Montana zijn. Lees hieronder vijf tips om daar het beste uit te halen.

Glacier National Park, Montana

1. Glacier National Park

Vraag een willekeurige Amerikaan naar de vijf mooiste plekken in de Verenigde Staten en Glacier National Park zit er gegarandeerd bij. In dit nationale park vind je wildstromende bergrivieren, watervallen, grizzlyberen, besneeuwde bergtoppen en duizenden kleine en grotere meren. De bekendste: Lake McDonald. Maar zonsondergang bij Whitefish Lake is minstens zo spectaculair.

2. The Going to the Sun Road

Midden in Glacier National Park ligt misschien wel een van de mooiste fietsroutes van de Verenigde Staten: The Going to the Sun Road. Een flinke tocht, want ruim 80 kilometer lang en met name omhoog. Over de Logan Pass, en onderweg kom je bijna elk soort terrein wel tegen. Tip: rij de route in mei, als de weg net weer open is (’s winters is de pas dicht). Dan is het voor auto’s nog verboden terrein, en heb je de hele weg voor jezelf.

3. The Whitefish Trail

Misschien nog wel populairder in Montana dan fietsen op de weg is mountainbiken. In Whitefish heb je verschillende trails (routes) liggen, waaronder de Whitefish Trail. Zo’n 20 kilometer aan verschillende fietsmogelijkheden. Cross country mountainbiken, klimmend en afdalend door het bos, langs de rotsen en dwars door weilanden.

4. The Polebrigde Mercantile

Aan de westkant van Glacier National Park, zo’n 50 kilometer onder de grens met Canada, ligt Polebridge. Een dorpje van niks, meer dan 12 brievenbussen staan er niet. Maar één van die huizen is de allerbeste bakkerij in de wijde omgeving: de Polebridge Mercantile. Specialiteit: de huckleberry bear claws, maar eerlijk gezegd maakt het niet uit wat je er koopt. Alles is lekker. Ben je in Polebridge, rij dan nog een half uurtje door naar Bowman Lake. Bij het vallen van de avond is het één enorme spiegel met bergen aan de horizon.

5. Big Mountain

Het skigebied van Whitefish is in de zomer een populaire fietsbestemming. Vooral mountainbiken kan hier uitstekend. Met je fiets kun je gebruik maken van de stoeltjesliften, zodat je je volledig op downhill mountainbiking kunt concentreren. Maar de echte diehards fietsen natuurlijk ook omhoog.

Rondreis Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door de Verenigde Staten van FOX