Shoppen in Miami

Miami staat bekend om het heerlijke weer, de verleidelijke stranden en als meest Spaanse stad van de Verenigde Staten. Wie tijdens een rondreis VS lekker wil ontspannen, moet daarom zeker naar deze levendige stad. En je kunt er nog goed shoppen ook.

Niet shoppen in Miami is 'dom'

In Miami’s South Beach is het aangenaam winkelen. Zeker als het uitverkoop is, kosten die overhemden, merkspijkerbroeken en sneakers weinig – niet shoppen zou dom zijn. Miami heeft een overweldigend winkelaanbod, met vlaggenschipwinkels van fijne merken die nog niet in Nederland zijn neergestreken, zoals Banana Republic.

Leukste winkelstraat in Miami: Lincoln Road

Op Collins Avenue, direct achter Ocean Drive, sla je je slag bij Diesel, Adolfo Dominguez en Kenneth Cole, maar de leukste winkelstraat van South Beach is Lincoln Road. Die ‘Fifth Avenue of the South’ is ellenlang en loopt helemaal van de Atlantische Oceaan naar de Biscayne Bay. Voor lingerie naar Victoria’s Secret, voor designspeelgoed naar Genius Jones, voor chique jurkjes naar Anthropologie, voor koffietafelboeken en koffie met taartjes naar Books & Books en voor jeans naar Lucky Brand of FCUK.

Lincoln Road is autovrij en uitgerust met terrassen om tussendoor uit te blazen en alles is tot ’s avonds laat open, dus dat winkelt prettig. Wie nog meer keuze wil, spoedt zich naar Florida’s flonkerendste megawinkelcentrum, Aventura Mall. Hier zitten Abercrombie, Barneys, Cole Haan, Hollister en Urban Outfitters bij elkaar op schoot, plus nog een paar honderd winkels op drie verdiepingen en megawarenhuizen als Macy’s, Sears en Bloomingdale’s. Tel uit je winst.

Little Havana: Even naar Cuba

Little Havana is op z’n feestelijkst met Viernes Culturales, de laatste vrijdag van de maand. Ook op andere dagen is de wijk bezoekwaardig; het leukste deel van Southwest 8th Street, beter bekend als Calle Ocho, is aan weerszijden van het Tower Theater. Voor verse handgerolde sigaren naar El Rey de los Habanos (1120 SW 8th Street), voor een stevige lunch van geroosterd speenvarken met karrenvrachten knoflook naar El Exquisito (1510 SW 8th Street) en voor een straf bakkie café Cubano naar een van de vele raamloketjes.

Rondreis Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen met ledenvoordeel naar de Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze reisdochters

Bekijk meer mogelijkheden voor een rondreis naar Noord-Amerika bij reisdochter Fox, gegarandeerd een unieke ervaring.