Wijken in New York

West Village (Manhattan) in New York

De straten in de West Village zijn zo schots en scheef dat zelfs geboren New Yorkers er verdwalen. Het is misschien ook wel de beste manier om deze romantische buurt te ontdekken, slingerend langs deftige herenhuizen, hippe restaurants, roemruchte kunstenaarscafés en designer stores.

Lees meer over West Village

SoHo (Manhattan) 

Wie hier rondloopt over cobblestone straten, met links en rechts rijk versierde gietijzeren gevels zal zich moeilijk kunnen voorstellen dat men deze voormalige fabriekspanden 'South of Houston' veertig jaar geleden het liefste wilde slopen.

Lees meer over SoHo

Lower East Side (Manhattan) in New York

Ondanks dat hordes jonge hippe baarddragers de buurt min of meer geheel hebben overgenomen, ademen veel van de blokken met bakstenen woonkazernes hier nog altijd de sfeer van 'the old world'.

Lees meer over Lower East Side

Upper East Side (Manhattan)

In deze buurt bevindt zich de grootste concentratie van oud geld en zittende machthebbers van New York. Wall St. tycoons, erfgenamen van grootindustriëlen en politieke power players, anyone who’s anyone woont hier, of in een van de town houses in de zijstraten, of in de appartementsgebouwen langs Fifth en Park Ave.

Lees meer over Upper East Side

Brooklyn Heights (Brooklyn) in New York

Een wijk als een openluchtmuseum zo mooi, vol romantische straten en majestueuze negentiende eeuwse herenhuizen, kerken en andere monumentale panden die niet zelden een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de stad.

Lees meer over Brooklyn Heights

Carroll Gardens & Cobble Hill (Brooklyn)

Deze twee buurten in de zogenaamde 'brownstone belt' van Brooklyn behoren tegenwoordig tot de meest geliefde in New York. 

Lees meer over deze buurten

Fort Greene (Brooklyn) in New York

Veel gebouwen in het Fort Greene stammen nog uit de tijd dat het zelfstandige Brooklyn de derde stad van de Verenigde Staten was en ademen de grandeur van de Gilded Age.

Lees meer over Fort Green

Een stedentrip naar New York boeken

Wil je New York met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de negen allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 9 stedentrips New York

Of bekijk het aanbod van onze andere reispartners

SNP Natuurreizen