Las Vegas

Eten en drinken

Tot een tiental jaar geleden stond Las Vegas bekend om zijn enorme hotelbuffetten waar je gratis of voor een paar dollar onbeperkt van kon genieten. Maar die tijd is voorbij. Las Vegas profileert zich nu als een breed centrum van entertainment waarin plaats is voor uitstekende (en dure) restaurants.

Rondreis Noord-Amerika - Las Vegas The Strip Die vind je vooral in de grote themahotels. Alle grote hotels hebben gourmet-restaurants met topkoks, van Frans tot Italiaans en van Chinees tot Kantonees. Doordeweeks kun je vaak zo binnenlopen, in het weekend moet je echt tijdig reserveren. Maar let op: elk groot themahotel heeft ook wel een klein restaurant of een eethoekje waar je vaak snel, goed en zeer betaalbaar kunt eten.

Eet bijvoorbeeld in The Noodle Kitchen in The Mirage, waar je voor US$ 10 p.p. voldaan de deur uit gaat. Of Olives in The Bellagio: Italiaans smullen, met prima tapenade, focaccia, kazen, lettuce, pasta, pizza’s, crackers enz. Voor deze meesterlijke lichte lunch ben je ca. US$ 22 kwijt.

All-you-can-eat-buffets

Maar de all-you-can-eat-buffets, van redelijk tot gewoon heel erg goed, zijn er nog steeds volop in Las Vegas.We noemen er enkele.

De Bellagio Buffet, om te beginnen. Door de hoge prijs is het er meestal relatief rustig. Keuze te over: Italiaans, Chinees, Amerikaanse keuken, garnalen, kreeft, zalm, roast beef, cheese cake, ribs, sushi, fruit, focaccia, enzovoort, enzovoort. Elke tijd van de dag heeft een andere prijs en een ander buffet. Mooi om eens mee te maken als je iets wilt vieren of niet op een paar dollar wilt kijken.

Rondreis Noord-Amerika - Eten en drinken buffet

Goedkoper en goed kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld het Golden Nugget Buffet in Fremont Street. Een van de meest populaire buffets in Las Vegas en goed. De salad bar biedt heel veel keuze, er is veel vers fruit en veel ‘foute’ maar lekkere desserts. ’s Avonds is er veel vis. Aanrader is de champagnebrunch op zondag met Eggs Benedict, pancakes, creamed herring and smoked fish with bagels en cream cheese.

Een leuk en veel geprezen buffet is (Rio’s) Carnival World Buffet in het Rio-hotel. Leuk decor, weer heel veel om uit te kiezen, van Mexican taco’s tot Chinees, van sushi tot Brazilian mixed grill en pasta; voor de Engelse volhouders is er ook fish and chips. En ook hot-dogs, burgers, frietjes, milkshakes en een dessert station met 70 soorten taarten van de prijswinnende chef .Prijs varieert van US$10 tot 16.

Eten buiten The Strip

Over het algemeen geldt: hoe verder van The Strip, hoe betaalbaarder de maaltijd en de drankjes. Verder: laat je verrassen, lunch en dineer elke keer ergens anders, vraag de taxi-chauffeur (ze zitten niet allemaal in het complot) en weet je het echt niet meer, ben je moe en wil je optimale zekerheid: McDonald’s en Burger King zijn ook op The Strip aanwezig.

Rondreizen Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door de Verenigde Staten van FOX