Rondreis Verenigde Staten: 10 spectaculaire excursies

Tijdens je rondreis door de Verenigde Staten een keer wat anders doen dan die eeuwige hop-on hop-off bus? Dit zijn 10 spectaculaire dagexcursies, van zwemmen met zeekoeien tot ballonvluchten over Las Vegas.

1. Zwem met zeekoeien

In de glasheldere Crystal River in Florida kun je zwemmen met zeekoeien. Deze lobbige zeedieren (‘manatees’ op z’n Engels) zijn namelijk niet mensenschuw, zodat je ze tot vlakbij kunt naderen.

2. Bewandel ‘The Wave’

Als je één wandeling in de Verenigde Staten gaat maken, laat het dan naar The Wave zijn. Want deze golf van rode rotsen is niet minder dan een buitenaards landschap. Helaas is het wel lastig om een ‘permit’ te krijgen.

3. Vlieg over lava

De Kilauea Vulkaan op het ‘Big Island’ van Hawaii is een van de actiefste vulkanen op aarde. Per helikopter kun je over de flanken vliegen en zie je met een beetje geluk gloeiend hete lava in zee stromen. Amerikanen noemen dit ook wel (met enig gevoel voor marketing) The Greatest Show on Earth.

4. Zing in Harlem

Zondagmorgen in New York? Niet uitslapen! Ga naar Harlem met een Sunday Morning Gospel Tour. Tijdens zo’n tour woon je o.m. een zangdienst bij in de Abyssinia Baptist Church, waarbij niemand stil kan blijven zitten. Oh Happy Daaaaay!

5. Vaar over de Niagara

Je kunt de Niagara watervallen natuurlijk van een uitzichtpunt bekijken, maar nog leuker is per boot. Dan vaar je aan boord van de Maid of the Mist door de dikke waterdampen die van deze enorme waterval afkomen, regenponcho’s worden standaard bijgeleverd. Pas wel op met camera’s!

6. Kajak met orka’s

Op veel plekken in de VS kun je walvissen spotten. Nog net een tikkie spectaculairder is kajakken met orka’s, waarbij je deze zwart-witte dieren soms zelfs aan kunt raken. Bijvoorbeeld vanaf de San Juan eilanden aan de westkust.

7. Maak een Foliage tour

In de herfst in Noordoost-Amerika? Dan kun je tijdens de zogenaamde Indian Summer prachtige, felrood gekleurde herfstbossen zien. Ga dan niet zelf op zoek, maar laat je meevoeren met een foliage tour langs de mooiste plekjes.

8. Spoor met de Durango

De 128 jaar oude Durango-stoomtrein volgt een woest traject door de San Juan Mountains, langs bergwanden, kolkende rivieren, gapende afgronden en uitgestrekte bossen. Deze historische treinrit is ook de combineren met een rafting tocht.

9. Bewonder gletsjers

De 26 Glaciers Tour wordt wel de ‘spectaculairste dagtrip van Alaska’ genoemd. Vanaf een hypermodern catamaranschip zie je in ieder geval enorme ijsmassa’s, helblauwe ijsbergen en eeuwig besneeuwde bergtoppen. En met een beetje geluk ook nog een school walvissen.

10. Vlieg over Vegas

Las Vegas is mooi vanaf de grond, maar vanuit de lucht zie je deze bizarre woestijnstad pas echt in volle glorie. Liefst per luchtballon, waarbij je vaak ook nog de omliggende bergen en canyons verkent.
 

Rondreizen Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

FOX rondreis Amerika