10 gratis attracties in Washington DC

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Beroemd om het Witte Huis en als politiek centrum van Amerika. Maar Washington DC heeft ook genoeg vertier te bieden. Een bezoek aan deze stad tijdens je rondreis in de Verenigde Staten is daarom zeker aan te raden. Hieronder een lijst met de tien beste gratis musea en attracties.

Rondreis Noord-Amerika - Washington White House 

1. The National Gallery of Art

Bestaat uit twee gebouwen tot de nok gevuld met kunst van over de hele wereld. In het westgebouw vind je de beste impressionistische meesterwerken buiten Parijs van Monet, Manet, Renoir en Cezanne. In het oostgebouw hangt en staat vooral moderne kunst.

2. National Air and Space Museum

Museum voor kinderen van 8 tot 88. Grootste vliegtuigmuseum in de wereld. Je vindt er onder andere de Wright 1903 Flyer (eerste vliegtuig) en de Apollo 11 capsule.

3. National Museum of American History

Een museum als de Amerikaanse geschiedenis zelf: chaotisch. Voorbeeld? Je vindt er de bokshandschoenen van Mohammed Ali, de slippers van Judy Garland uit de Wizard of Oz en de houten tanden van president George Washington onder één dak.

4. National Museum of Natural History

Voor de kinderen tussen 4 en 88 is dit museum naast het Air museum een must see. De dreigende skeletten van dinosaurussen op de eerste verdieping zullen nog vaak in je dromen terugkeren. Oja, je kunt er ook de 45-karaats Hope Diamond vinden.

5. Hirshhorn Museum and Sculpture Garden

Moderne kunst, let ook op het gebouw zelf. Je vindt er onder andere werken (binnen en buiten) van Degas, Matisse, Rodin,Willem de Kooning en Francis Bacon.

6. The National Zoo

Vooral bekend vanwege de reuzenpanda’s (uitgegroeid tot mascotte van de stad). Prima plek om drukke centrum even achter je te laten. Goed bereikbaar met de metro.

Rondreis Noord-Amerika - Washington National Zoo 

7. United States Holocaust Memorial Museum

Een bezoek aan dit museum gaat je niet in de koude kleren zitten. De permanente tentoonstelling bestaat uit veel geluid- en beeldmateriaal van de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog. In de Hall of Remembrance brandt een eeuwige vlam.

8. Library of Congress

Bibliotheek, bijna allesomvattend, opgericht door Thomas Jefferson. Hier worden vaak gratis lezingen en voordrachten gehouden.

9. The National Archives

Klinkt heel saai, maar hier kun je de originele Declaration of Independence zien, maar ook de Bill of Rights, de Constitution (grondwet) en meer documenten die een grote rol spelen in de Amerikaanse geschiedenis.

10. US Capitol

Misschien wel bekender dan het Witte Huis (en misschien ook wel machtiger). Een bezoek aan dit politieke bolwerk is gratis, maar je moet wel reserveren voor een begeleide tour. In de wandelgangen kun je hier zomaar bekende senatoren (bijvoorbeeld John F Kerry of Joseph Lieberman) tegen het lijf lopen. Echte politiek geïnteresseerden wonen een zitting bij van de Senaat of het House of Representatives.

Rondreis Noord-Amerika - Washington US Capitol

Rondreizen Verenigde Staten boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Verenigde Staten met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Verenigde Staten

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door de Verenigde Staten van FOX